Δόθηκαν όλα τα ονόματα των φοροφυγάδων με βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη που κατασχέθηκαν

0


Στο φώς ήρθαν τα ντοκουμέντα με τις υποθέσεις των 121 φοροφυγάδων των οποίων οι περιουσίες κατασχέθηκαν υπέρ του Δημοσίου. Ολα τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας που φοροδιέφευγαν συστηματικά αποκρύπτοντας τις περιουσίες τους και κλέβοντας κυρίως το Δημόσιο.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που αναδεικνύεται από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών με τους φοροφυγάδες είναι ότι δεν πρωταγωνιστούν μόνο μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες που είναι οι συνήθεις ύποπτοι φοροδιαφυγής. Πρόκειται για πολίτες της διπλανής πόρτας όπως αγρότες, ηλεκτρολόγοι και έμποροι.

Οι εν λόγω φοροφυγάδες έκλεβαν επί σειρά ετών το Δημόσιο μη εκδίδοντας αποδείξεις και μη δηλώνοντας τα εισοδήματά τους.

Η κατάσταση με τις δεσμεύσεις τραπεζικών τους λογαριασμών δημοσιεύεται σήμερα στο Εθνος και Κυριακής και από τους πρωταγωνιστές για ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή είναι ένας αγρότης ο οποίος δήλωνε 10.000 ευρώ εισόδημα και είχε καταθέσεις 500.000 ευρώ. Ο αγρότης εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεγάλων ποσών ΦΠΑ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Στη λίστα εμφανίζεται και ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων ο οποίος δήλωνε στην εφορία 9.000 ευρώ και είχε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό 139.142,46 ευρώ. Αλλος μικρέμπορος εμφάνιζε μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια και ήταν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Βίλες με πισίνες έχουν κατασχεθεί σε Μύκονο, Σαντορίνη και Αττική και πιο χτυπητό παράδειγμα φοροδιαφυγής είναι ο κάτοχος βίλας στη Βούλα Αττικής ο οποίος εμπλέκεται σε εμπορία ναρκωτικών, αντιμετωπίζοντας πλέον πολυετή ποινή κάθειρξης.

Εχει και συνέχεια

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα γενικευτεί το μέτρο δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων, με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής να αποτελεί κυρίαρχο στόχο της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε και λίστα με τουλάχιστον 200 Ελληνες που φέρονται να έχουν αγοράσει ακριβά ακίνητα σε μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Γενεύη κλπ.

Η δικογραφία αυτή σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ότι υπάρχουν στην Πάρο 1.300 πολυτελείς βίλες με πισίνα οι οποίες ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου έναντι 750 ευρώ ημερησίως. Η έρευνα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα σε σχέση με τουριστικούς προορισμούς υψηλής ζήτησης (Μύκονος, Σαντορίνη κλπ).

Από κόσκινο θα περάσουν επίσης τις επόμενες ημέρες περισσότεροι από 3.000 Ελληνες που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια να έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό χρήματα.

iefimerida.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δόθηκαν όλα τα ονόματα των φοροφυγάδων με βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη που κατασχέθηκαν "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator