Σκούρα τα πράγματα

0


     Φοβάμαι, ότι το Ελληνικό δράμα σε λίγο καιρό θα είναι απλή λεπτομέρεια στην τραγική αλυσίδα μεγάλων διεθνών γεγονότων που θα ακολουθήσει, έως ότου βρεθούμε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της διεθνούς αναταραχής. Δυστυχώς η γεωστρατηγική μας θέση, αλλά και η καταρράκωση της κοινωνίας και των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία μας καθιστούν «εύκολο» αντίπαλο, δεν θα μας επιτρέψουν να αποστασιοποιηθούμε από την διεθνή αναταραχή, γι αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε, να γίνουμε ένας πραγματικά δύσκολος αντίπαλος (έχοντας έτσι και μία μικρή ελπίδα, να αποφύγουμε την εμπλοκή).
     Η άγρια εκτέλεση του Αμερικάνου πρέσβη στην Λιβύη και όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν ρίχνουν νερό στον μύλο των ρεπουμπλικάνων και γενικά των φιλοπόλεμων μερίδων ανά τον κόσμο. Ηλθε (λίγο πριν τις εκλογές) ο καιρός να μας δείξει ο Ομπάμα τι αξίζει σε μία πρόκληση ανάλογη της 11ης Σεπτεμβρίου. Πρέπει να επιδείξει ταυτόχρονα πυγμή και μετριοπάθεια. Να απαιτήσει μεν την τιμωρία των ενόχων (για τους φόνους Αμερικανών) με εγγυήσεις (για την πραγματική τιμωρία τους) και με άμεση απειλή στρατιωτικών επιχειρήσεων (διαφορετικά θα χάσει τις εκλογές) αλλά και να ικανοποιήσει το αίσθημα των μουσουλμάνων τιμωρώντας τους υπαίτιους αυτής της «καλλιτεχνικής» μα…ίας. Τα περί «ελευθερίας της έκφρασης» κ.λ.π. και ανυπόστατα είναι και δεν υπάρχουν περιθώρια για επιδείξεις αρρωστημένου «φιλελευθερισμού». Δεν πρέπει να καλυφθεί πίσω από την «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης, ή οποιουδήποτε γραφειοκρατικού σκοπέλου. Δεν λέω να τους τιμωρήσει με βάση το ισλαμικό δίκαιο, αλλά κάποια ποινή θα υπάρχει για την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος.
     Πολύ φοβάμαι όμως, ότι θα ακολουθήσει την πολιτική της υποβάθμισης των γεγονότων και της διπλωματικής αντιμετώπισης των εξελίξεων, χωρίς πυγμή και ταυτόχρονα χωρίς σοβαρές ενέργειες για την τιμωρία των υπαίτιων αυτής της γελοίας παραγωγής και αντ αυτού θα αρκεστεί σε κάποιες δηλώσεις σεβασμού της ισλαμικής πίστης. Αυτό πιθανόν να του κοστίσει και την προεδρία, αλλά και να επανεκλεγεί, θα βρεθεί να πρέπει να αντιμετωπίσει ο ίδιος την πλήρη εκτράχυνση της διεθνούς κατάστασης.
     Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα δούμε αν ο Ομπάμα είναι ο ηγέτης, που απαιτούν οι ημέρες, που διανύουμε. Φαντάζομαι, ότι θα λάβει υπόψιν, πως δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, που προκάλεσαν κάποιοι ηλίθιοι, αλλά μία στημένη προβοκάτσια ακραίων κύκλων, που επιδιώκουν την εμπλοκή των ΗΠΑ για λογαριασμό τους. Αν δεν τιμωρηθούν, θα φουντώσει ο Ισλαμικός φονταμενταλισμός.
     Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, η χοντροκομμένη προβοκάτσια και το γρήγορο ξεσκέπασμα των παραγωγών της ταινίας, να είναι μέρος του σχεδίου. Να ψάχνουν αφορμή δηλαδή, για να ξεκινήσει ο πόλεμος πριν ολοκληρώσει την ατομική του βόμβα το Ιράν. Αν συμβαίνει αυτό, εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να επιλέξουμε στρατόπεδο. Ευκαιρία είναι να διαπραγματευτούμε σκληρά.
Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκούρα τα πράγματα "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator