Εργαζόμενοι ΜΚΟ: "Ο κ. Σπινθάκης έλεγε ψέματα! Δεν έστειλε χαρτιά στον υπόλογο στο Υπουργείο"

0



Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας σε ΜΚΟ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτη. Η ΜΚΟ του κ. Σπινθάκη ήταν η πρώτη που υλοποίησε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Κορινθία, αλλά φαίνεται ότι είναι και η τελευταία που ανταποκρίνεται στις υλιστικές ανάγκες των εργαζομένων της. Οι απασχολούμενοι εδώ και 3 περίπου μήνες είναι απλήρωτοι, με τον κ. Σπινθάκη να δηλώνει ότι ενώ έχει εγκριθεί το ποσό καταβολής μισθοδοσίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν έχει διευθετηθεί ακόμα διότι ο υπάλληλος- υπόλογος στο Υπουργείο που πρέπει να υπογράψει είναι αδειούχος! Αυτά ακούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν και οικογένειες και αποφάσισαν να πάνε στον επόπτη εργασίας. Τουλάχιστον για να λάβουν μία σοβαρή απάντηση.

Εργαζόμενος δήλωσε "ο κ. Σπινθάκης δεν θέλω να πω ότι είναι θέμα ανικανότητά τους, αλλά μάλλον δεν ήξερε..". Ως υπεύθυνος όμως ρωτάς για να μάθεις. Ο εργαζόμενος καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία από τον Κ. Σπινθάκη, από τον οποίο η επόπτης εργασίας ζήτησε να κάνει ορισμένες κινήσεις για να επιλυθεί το ζήτημα, αλλά ο ίδιος αμέλησε....Μάλιστα ο υπόλογος, όταν επικοινώνησε με τους εργαζόμενους δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα χαρτιά μισθοδοσίας από τον κ. Σπινθάκη.

Ότι έχει πει ο κ. Σπινθάκης είναι λάθος αν όχι ψέματα έως τώρα, όπως ακούστηκε. Μάλιστα εργαζόμενος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή που εμπιστεύτηκε μία ΜΚΟ με έναν διαχειρισή ψεύτη. Ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος ανακοίνωσε ο Κ. Λογοθέτης. Έτσι είναι το ελληνικό κράτος, έβαλε κάποιες ΜΚΟ για να υλοποιήσουν τα προγράμματα. Η αλήθεια είναι ότι αμέλησε να στείλει τα χαρτιά. Περίμενε να τον ειδοποιήσουν για να ξεκινήσει διαδικασίες. Η τελευταία πληροφορία από τον Κ. Λογοθέτη που επικοινώνησε με τον αρμόδιο στο Υπουργείο είναι ότι δεν μπορεί να επεξεργαστεί τους φακέλους νωρίτερα από την ερχόμενη Τετάρτη. Εάν ο φάκελος δεν έχει πρόβλημα τα χρήματα θα κατατεθούν την επόμενη ημέρα.

Εντύπωση προκαλεί η στάση του αντιδημάρχου Δ. Δέδε! Τέτοια υπεράσπιση στο όνομα του κ. Σπινθάκη ο οποίος απουσίαζε από τη σύσκεψη ήταν πρωτοφανής!

Όπως ακούστηκε ο διαχειριστής της ΜΚΟ Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση κ. Σπινθάκης πιθανώς δεν γνώριζε τις διαδικασίες. Πιθανώς αναγκαζόταν να λέει δικαιολογίες αβάσιμες, αν όχι ψέματα στους εργαζόμενους γιατί δεν ήξερε πως να κυνηγήσει το ζήτημα μισθοδοσίας. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία που δεν μπήκε μπροστά στις κινητοποιήσεις, να ψάξει, να ρωτήσει, να πάρει τηλέφωνα. Ο ίδιος βρίσκεται σε εκείνη τη θέση για να προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να υλοποιούν έργο. Εάν πίστευε ότι δεν μπορούσε να το διαχειριστεί δεν έπρεπε καν να μπει στη διαδικασία....


Βίντεο από perahora.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εργαζόμενοι ΜΚΟ: "Ο κ. Σπινθάκης έλεγε ψέματα! Δεν έστειλε χαρτιά στον υπόλογο στο Υπουργείο""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator