Τα απορημένα μάτια της Έλλης

0


Παρακολούθησα χθες βράδυ στην ΝΕΤ (με πολλή αγωνία οφείλω να ομολογήσω) τα απορημένα “μάτια της Έλλης” να αναρωτιόνται πως θα δεχτεί η τρόικα την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης Κοέλιο που πήρε άρον άρον τα μέτρα πίσω.

“Μα πως;”, προβληματίζονταν σπαραξικάρδια τα μάτια της Έλλης, “Αυτοί ήταν τα καλά παιδιά της τρόικα!”
Δεν ήταν αρκούντως σαφές αν η τελευταία παρατήρηση αναφερόταν στην απαράδεκτη διαγωγή του καλού μαθητή ή στην διαπίστωση ότι το να διαολοστείλεις τους εκπρόσωπους των τοκογλύφων είναι κάτι το εφικτό. Ότι μπορεί να το κάνει κάποιος και να μην καεί στο πυρ το εξώτερον.
Στη προσπάθεια μου να βοηθήσω τα απορημένα μάτια της Έλλης, θυμήθηκα την παρακάτω δήλωση του συνδικαλιστικού οργάνου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πορτογαλίας εν όψει των τελευταίων μεγάλων κινητοποιήσεων σ’ αυτή τη χώρα.
“Κατηγορούμε την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι καταστρέφει την χώρα, έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα και για νέα μέτρα λιτότητας.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή τη κυβέρνηση έχουν αποτύχει, έχουν επικεντρωθεί στην αποθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να μείνουν άπραγες στο νέο κύμα λιτότητας που σαρώνει την πορτογαλική κοινωνία.

Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε τους την χάρη, παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από την χώρα.

Καλούμε όλους τους ένστολους να συμμετάσχουν στις μεγάλες διαδηλώσεις των πολιτών που γίνονται αυτή τη στιγμή γιατί και οι ένστολοι είναι πολίτες.

Οι πορτογαλικές ΕΔ θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανέναν άλλον να συνεχίσουν.
Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό Σύνταγμα και δεν μπορούμε ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορίας να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων.

Όλο το προσωπικό των ΕΔ της χώρας έχει ορκιστεί στην υπεράσπιση της χώρας, να περιφρουρεί το Σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας και δηλώνουν κατηγορηματικά και αποκηρύσσουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί είναι αντίθετες με αυτά που οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται”.

Και, αμέσως μετά, μου ήρθαν στον νου καταγγελίες σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Κορινθίας, σύμφωνα με τις οποίες “υψηλότατο στέλεχος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, κατέλαβε εξ εφόδου την κεντρική πύλη του στρατοπέδου του 6ου ΣΠ, απομάκρυνε τους σκοπούς και διευκόλυνε την είσοδο στο στρατόπεδο μιας σειράς πούλμαν που μετέφεραν την πρώτη φουρνιά 400 και βάλε λαθρομεταναστών που μαζεύτηκαν με τον Ξένιο Δία”.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, “η κατάσταση μέσα στο στρατόπεδο το οποίο δεν έχει εκκενωθεί από τον στρατό και στο οποίο φυλάσσονται ακόμα πυρομαχικά είναι αφόρητη, οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής άθλιες, οι συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών και η καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ημερήσια διάταξη”.
Αναρωτιέται συνεπώς η τοπική κοινωνία “που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση την Κόρινθο” και υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός αναφορικά με το γεγονός ότι “το 6ο ΣΠ γειτνιάζει με μια σειρά σχολείων και αθλητικών κέντρων της πόλης”.
Συμπέρασμα. Όταν σου μπουκάρουν στη χώρα ληστές τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δυο επιλογές. Ή δείχνουν τα δόντια ή προχωρούν σε υποστολή της σημαίας.
Δεν γνωρίζω αν τα γεγονότα στην Κόρινθο εξελίχτηκαν όπως καταγγέλλουν τα τοπικά ΜΜΕ και μου είναι ειλικρινά δύσκολο να αντιληφθώ πως ένας διοικητής παραδίδει το στρατόπεδο του, όποιος ανώτατος και αν παρουσιασθεί στη πύλη. Κανονικά, βάσει κανονισμού, ο ίδιος ο σκοπός θα έπρεπε να τον πάρει με την ξιφολόγχη.
Γνωρίζω όμως τι δήλωση έκαναν οι πορτογαλικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις αυτόματες συνέπειες τους. Τέρμα τα μέτρα.
Ελπίζω να βοήθησα τα απορημένα μάτια της Έλλης.
Γιώργος Γ.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα απορημένα μάτια της Έλλης "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator