Στην "φαντασία" του Μπεγλίτη τα περί πραξικοπήματος για προφανείς λόγους

0


Ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στην “σεναριολογία” περί πραξικοπήματος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη.

Για δικούς του λόγους ο κ.Μπεγλίτης όταν προέκυψαν τα πρώτα δημοσιεύματα τα “άφησε να σέρνονται”. Κι όταν αποφάσισε να διαψεύσει το έκανε χλιαρά.

Επιπλέον πολλοί από το περιβάλλον του, αφού εκείνος είχε αποχωρήσει από το ΥΕΘΑ, άφηναν πάντα να εννοηθεί ότι “κάτι ήξερε ο Πάνος”.

Αν κάτι ξέρει ας βγει για να το πει.

Δεν ξέρει όμως , γιατί δεν υπάρχει τίποτα. 

Και γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλα αυτά που εδώ κι ένα χρόνο ακούγονται και γράφονται εντός κι εκτός Ελλάδος.

Πιστεύουμε ότι θα το πράξει σύντομα.

Μείναμε με την απορία ποια ήταν …τα ντιλίβερι μπόϊς της δημοσιογραφίας, τουλάχιστον να μας διαφωτίσει για τους …πραξικοπηματίες.


"Πραξικόπημα"...οπερέτα! 
Αποστράτευσαν τους "ύποπτους" Αρχηγούς και τους έκαναν Υπουργούς;

Αν έπρεπε υποχρεωτικά να πιστέψουμε το σενάριο που με επιμονή εδώ και ένα χρόνο -και βάλε- κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πειστικό για πραξικόπημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να δεχτούμε και το εξής τραγελαφικό.:

•Ο κ.Παπανδρέου και ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του Πάνος Μπεγλίτης αποστράτευσαν όλους τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων επειδή …φοβήθηκαν ότι θα μας δέσουν!

•Λίγους μήνες μετά οι…επίδοξοι πραξικοπηματίες έγιναν υπηρεσιακός ΥΕΘΑ ο Φράγκος και ΥΦΕΘΑ ο Δημήτρης Ελευσινιώτης!

Το σενάριο …μπάζει από παντού. Από την αρχή ως το τέλος. Είναι ελκυστικό βέβαια ,για τις παλαιότερες γενιές αλλά για όλους τους υπόλοιπους ακούγεται τελείως εξωπραγματικό. Και είναι.

Το ερώτημα εύλογο: ποιος εξυπηρετείται από την επαναφορά της “θεωρίας πραξικοπήματος”;

Από την ώρα που έγινε γνωστό το δημοσίευμα -το οποίο τίποτα νέο δεν αναφέρει- τα σενάρια και οι “θεωρίες συνομωσίας” δίνουν και παίρνουν. 

Κάποιοι “χρεώνουν” την ανακίνηση του θέματος στον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, με στόχο τη “δικαίωση” του Παπανδρέου. 

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο θόρυβος για “πραξικόπημα” και άλλα σχετικά αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τη τρικομματική κυβέρνηση που αναζητά θέματα …αποπροσανατολισμού.

Όσο εξωπραγματικό ακούγεται το σενάριο …πραξικοπήματος άλλο τόσο ασύλληπτα εξωπραγματικά είναι αυτά που υπογείως λέγονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν ένα “πειστικό χακί σκιάχτρο” αυτή την εποχή. Το έψαξαν πολύ αλλά …δεν το βρήκαν.Ίσως θα πρέπει να βολευτούν με τη Χρυσή Αυγή.

Η αντίδραση του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, ήταν γρήγορη. Και ίσως θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα για να κάνει σαφές ότι τέτοιου είδους σενάρια μόνο ζημιά κάνουν. Όχι στις ΕΔ,αλλά στην χώρα.

Και η ζημιά γίνεται από τους επίδοξους σωτήρες πολιτικούς της. 

"Ανασταίνουν" το πραξικόπημα εναντίον Παπανδρέου! 
Ποιοι, πως και γιατί το θυμήθηκαν.

Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποια προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη. 

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 30, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην "φαντασία" του Μπεγλίτη τα περί πραξικοπήματος για προφανείς λόγους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator