Ποιοι χρησιμοποιούν μικροκομματικά τον ΟΠΑΔ στην Κόρινθο ;

0


Σε μικροπολιτικό μαγαζάκι επιχειρούν ορισμένοι να μετατρέψουν τον ΟΠΑΔ στην Κορινθία.

Μόνο ως μικροπολιτικό παιχνίδι και μάλιστα κακόγουστο μπορεί κανείς να εκλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου στην Κόρινθο την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος έξυπνων καρτών στο νομό Κορινθίας.

Και αυτό γιατί εδώ και μήνες είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι την ίδια Τετάρτη, στις 7 περίπου το απόγευμα, διεξάγονται τα εγκαίνια τουμεγαλύτερου εμπορικού - επιχειρηματικού θεσμού σε επίπεδο Πελοποννήσου και ενός από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε, μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 είναι προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια της μεγάλης, 4ης γενικής Πανελλαδικής Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012". 

Το φοβερό είναι ότι ο ΟΠΑΔ διοικείται από Κορίνθιο, του οποίου όμως είναι γνωστές οι κομματικές καταβολές του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. 

Την ημέρα λοιπόν, και την ώρα, που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη μεγάλη Έκθεση, έναν θεσμό που δίνει λάμψη σε όλη την Πελοπόννησο και την Κορινθία, την ημέρα που οι αρχές του τόπου, κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές και ενδεχομένως στελέχη της Κυβέρνησης θα βρίσκονται στην Έκθεση, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ επέλεξε να κάνει αντίπραξη (;) διοργανώνοντας εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου στην οποία θα είναι και ομιλητής !!!

Δεν υπάρχει αντίστοιχο περιστατικό στην ιστορία σε κανένα επίπεδο ! Πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός που μόνο θλίψη φέρνει για τιςκομματικές εμπάθειες που προφανώς εκφράζουν μερικοί ακόμα καιμέσα από θεσμικές θέσεις ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ η τρικομματική Κυβέρνηση της χώρας.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να αρνηθούν την παρουσία τους στην εκδήλωση του ΟΠΑΔ, αφού η Έκθεση κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χωρίς να χρειάζεται να εξηγηθεί το γιατί.

Αν πρόκειται για μια κίνηση "κομματικού χαρακτήρα" τότε το θέμα ενδεχομένως θα πρέπει να απασχολήσει ακόμα και τους εταίρους της Κυβέρνησης της χώρας, μιας και αν είναι έτσι, συζητάμε για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στη επιχειρηματικότητα και τον εμπορικό κόσμοενώ αποτελεί ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τους όποιους εκπροσώπους της Κυβέρνησης παραστούν.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, ένας υφιστάμενος, όπως είναι ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ που τοποθετείται από την Κυβέρνηση, διοργανώνει "κόντρα εκδήλωση" προς έναν προϊστάμενό του όπως είναι ένας Υπουργός ή ένας Υφυπουργός της Κυβερνήσεως.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Η Κορινθία δεν έχει την πολυτέλεια να χτυπιέται με τέτοιο τρόπο το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της, ούτε βέβαια κανείς έχει το δικαίωμα να καθιστά τους δημόσιους οργανισμούς "μαγαζάκι" του προκειμένου να παίζει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του ιδίου ή των άμεσων και έμμεσων συνομιλητών του.

Να σημειωθεί ότι στην Έκθεση συμμετέχουν και φορείς του Δημοσίου.

Ίσως θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην Έκθεση με τις Ενώσεις τους να διαμαρτυρηθούν έντονα για το θέμα αυτό.

Θα επανέλθουμε.


Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιοι χρησιμοποιούν μικροκομματικά τον ΟΠΑΔ στην Κόρινθο ; "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator