€υρωπανήγυρις πάνω στο αίμα των 6 νεκρών εργατών της Σωληνουργίας

0


Εκεί, στο σημείο που θα έπρεπε να υπήρχε το "Μνημείο του άγνωστου εργάτη"...,
εκεί, στο σημείο που θα έπρεπε να υπήρχε σχολή υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία..., εκείστο σημείο μηδέν της Κορινθίας που έγινε το μακελειό της 3ης Απρίλη του 2003 με 6 συναδέλφους νεκρούς και 3 σοβαρά τραυματίες, από τα θραύσματα της έκρηξης της ανευθυνότητας και της αλαζονείας του ίδιου του κράτους - πανηγύρι...,
εκεί διάλεξαν και φέτος να στήσουν το  €υρωπανηγύρι  "Κορινθία 2012"... εκεί, στο πρώην εργοστάσιο ¨κολαστήριο" Σωληνουργεία Κορίνθου.
Εκεί, στο ίδιο σημείο θα στήσει και ο "εξ ουρανού" Τουλιάτος τα πιατίνια του για το δικό του €υρωπανηγύρι.... Αν είχε την παραμικρή σχέση με την Κόρινθο και την ιστορία της σε συνδυασμό με την ευαίσθητη καλλιτεχνική φλέβα που διαθέτει ίσως να το σκεφτόταν καλύτερα.
Εκεί..... 
Εκεί που 11 παιδιά ορφάνεψαν στο βωμό του χρήματος χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κανείς για αυτό το έγκλημα από το κράτος της μίζας...
Ναι.... σας είδαμε κύριοι παρατρεχάμενοι..... είδαμε τις χαμογελαστές φάτσες σας όλο καμάρι...., είδαμε να σας τρέχουν ανεξέλεγκτα τα σάλια, είδαμε και τοπικούς αυτόκλητους "δημοσιογράφους" σούργελα που ποτέ δεν έγραψαν με την πένα τους-κερματοδέκτη ούτε μια λέξη για το ατύχημα αλλά τότε ζητούσαν 100 ευρώ για να πούμε την αλήθεια στην κάμερά τους. Χαμογελάτε ;;;
Μπορούμε να σας κόψουμε τα χαμόγελα δια παντός, δημοσιεύοντας σκληρές εικόνες από την κόλαση, λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, που θα γκρεμιστεί το διαδίκτυο, αλλά σεβόμενοι ανθρώπους και καταστάσεις δεν θα το κάνουμε.
Κρατήστε το χαζοχαρούμενο χαμόγελο στη φάτσα σας, μας κάνει καλό γιατί μας κρατάει σε εγρήγορση και μας κάνει... όχι να θυμόμαστε, αλλά να μην ξεχνάμε.
-
Αφιερώνουμε αυτή την ανάρτηση στη μνήμη των 6 αδικοχαμένων συναδέλφων και στους τραυματίες του ατυχήματος της 3/4/2003 και σε όλους όσους έπεσαν εργαζόμενοι στην Σωληνουργεία Κορίνθου.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΝΕΚΡΟΙ
Σωτήρης Βορινιώτης  56 ετών, κάτοικος Ζευγολατιού
Παύλος Γιάννου  45 ετών, κάτοικος Κορίνθου
Χρήστος Κυριλής 42 ετών, κάτοικος Κορίνθου
Κωνσταντίνος Αθανασίου, 40 ετών, κάτοικος Λεχαίου
Κωνσταντίνος Σπυρίδου  32 ετών, κάτοικος Κορίνθου
Ευάγγελος Πουλής  42 ετών, κάτοικος Κορίνθου
ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Θεόδωρος Γιάννου, 39 ετών, κάτοικος Κορίνθου
Σταύρος Σταθόπουλος, 47 ετών, κάτοικος Λεχαίου
Δημήτριος Μανάβης του Παναγιώτη, 31 ετών, κάτοικος Βραχατίου


Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Χρήστος Τσούμαλης με συγγενή θύματος λίγη ώρα μετά το ατύχημα.
Το σημείο της έκρηξης

Το σημείο της έκρηξης
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "€υρωπανήγυρις πάνω στο αίμα των 6 νεκρών εργατών της Σωληνουργίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator