Στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα - Δείτε την λίστα

0



Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η διακομματική επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατίρτησε λίστα με περίπου τριάντα ονόματα πολιτικών στελεχών, οι οποίοι, αφού ερευνήθηκαν από ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχαν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια, κλήθηκαν κατόπιν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό. 

Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Από αυτές γνωστοποιήθηκε η υπόθεση του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά 1 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο για τα οποία επιμένει ότι ήταν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του. Η υπόθεση επανήλθε στην Βουλή με άρση της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη. Επίσης, στη Δικαιοσύνη εστάλησαν υποθέσεις που αφορούσαν στον συνεργαζόμενο το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα, τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε παραδεχθεί πως στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται κατάλογος 32 βουλευτών, οι οποίοι ελέγχονται για τον πλουτισμό τους. «Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων», είχε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.

«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το "πόθεν έσχες", οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών και διευκρινίζει ότι το Σώμα ελέγχει «πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου», συμπλήρωσε.

Μια πρώτη λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ελέγχονται για "περίεργο πλουτισμό" δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με κυβερνητική εντολή.
Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ (!), 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ! Τα ονόματα είναι:
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τρυφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)
24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα - Δείτε την λίστα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator