Εισαγγελέας για το "2004"...

0Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Realnews για το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με εντολή του εκτελούντα χρέη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ανδρέα Καραφλού, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκο η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ο Σ. Μπουγιούκος θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος από όσους ενεπλάκησαν στη διοργάνωση των αγώνων.

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο είχε ζητήσει, μέσω δήλωσής της στην Realnews, και η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, η οποία είχε τονίσει πως τόσο οι αποδιδόμενες οικονομικές ατασθαλίες όσο και η εγκατάλειψη των περισσότερων ολυμπιακών έργων μετά τους αγώνες θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της έρευνάς του, θα εξετάσει εάν προκύπτουν ευθύνες και για ποιους, τόσο για την υπέρβαση στο κόστος της Ολυμπιάδας όσο και για τη μεταολυμπιακή μη εκμετάλλευση και εγκατάλειψη των έργων, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζουν σήμερα μια απογοητευτική εικόνα.

Όπως έχει αποκαλύψει η Realnews, η Ελλάδα πλήρωσε πανάκριβα τους αγώνες, το κόστος των οποίων από το αρχικό ποσό των 7,741 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις όπως αυτή του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s. Και μιλάμε μόνο για εκτιμήσεις, καθώς οκτώ χρόνια μετά τη διοργάνωση - κάτι που από μόνο του αποτελεί σκάνδαλο - δεν έχει γίνει καμία επίσημη αποτίμηση του συνολικού κόστους της Ολυμπιάδας της Αθήνας.

Αποκαλυπτικό για το πώς το κόστος έφτασε σε απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας ύψος ήταν το πόρισμα της τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής που έλεγξε την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Από τις διαπιστώσεις της επιτροπής προέκυπτε ανεξέλεγκτη σπατάλη δημοσίου χρήματος, με απευθείας αναθέσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εισαγγελέας για το "2004"..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator