Πού είναι η εξυπνάδα των Ελλήνων;

0


Μας αρέσει να περηφανευόμαστε πως ο λαός μας είναι ο πιο έξυπνος στον κόσμο. Μπορεί να είναι και έτσι αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Έχετε ακούσει για την Peak Games; Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία social gaming στον κόσμο και είναι Τούρκικη. Αλλά οι γείτονες δεν είναι οι μόνοι. Πολωνοί, Τσέχοι και πολλοί άλλοι κάτοικοι χωρών με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα διαπρέπουν με τις εταιρείες τους στο χώρο της πληροφορικής και σε άλλες τεχνολογίες αιχμής. Εμείς απλώς πίνουμε τα καφεδάκια μας, κυνηγάμε τη θεσούλα στο δημόσιο ή την πρόωρη σύνταξη και αναπτύσσουμε θεωρίες συνομωσίας για να εξηγήσουμε γιατί η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πως όμως να μην γινόμαστε όλο και φτωχότεροι όταν είμαστε από τους χειρότερους στη χρήση Internet και έχουμε τόσο χαμηλές επιδόσεις στην πληροφορική;

Υπάρχει βέβαια και η γνωστή καραμέλα των Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αλλά κι αυτή μπάζει νερό από αρκετές μεριές.

Πρώτα απ' όλα και άλλες χώρες έχουν δικούς τους επιστήμονες που διαπρέπουν έξω και δεν έχω δει καμία μελέτη που να έχει μετρήσει τους μετανάστες επιστήμονες και να έχει βρει πως οι Έλληνες είναι περισσότεροι.

Επίσης, το γεγονός πως οι Έλληνες διαπρέπουν σχεδόν αποκλειστικά έξω δείχνει πόσο προβληματική είναι η κοινωνία μας. Είναι δυνατόν μια χώρα να πάει μπροστά όταν διώχνει τους καλύτερούς της;

Αλλά βέβαια αυτές οι αλήθειες είναι ενοχλητικές και κλείνουμε τα αυτιά μας. Όπως κάναμε και στο ματς Γερμανία Ελλάδα. Οι 5 παίκτες που έτρεξαν τη μεγαλύτερη απόσταση μέσα στο γήπεδο ήταν όλοι Γερμανοί. Εμείς ελπίζαμε πως θα κερδίσουμε χωρίς τρέξιμο. Όπως ελπίζουμε πως η οικονομία μας θα φτιάξει χωρίς ξεβόλεμα, μακροχρόνια προσπάθεια και μεγάλες αλλαγές.

Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι φταίει για την κατάστασή μας οπότε λύση θα αργήσει να υπάρξει. Ετοιμαστείτε για πολλές απογοητεύσεις τα χρόνια που έρχονται.

Γιώργος Επιτήδειος 
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πού είναι η εξυπνάδα των Ελλήνων;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator