Το νέο θεατρικό του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» σήμερα στην Αρχαία Κόρινθο

0



Το νέο θεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια με τίτλο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» το οποίο υπογράφει και σκηνοθετικά θα παρουσιαστεί σε εκτενή περιοδεία ανά την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Στην παράσταση που θα έχει μοντέρνο επιθεωρησιακό χαρακτήρα πρωταγωνιστούν ο δημοφιλής ηθοποιός  Παύλος Χαικάλης, η Τζόυς Ευείδη και η Ρένια Λοιζίδου.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω».
Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.
Τα Σκηνικά – Κοστούμια είναι της: Αναστασία Αρσένη, η μουσική Επιμέλεια και Διδασκαλία της: Μάρως Θεοδωράκη και οι Χορογραφίες του: Φώτη Διαμαντόπουλου. Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν ακόμα οι Γεωργία Μαυρογεώργη, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Αλατζάς, Θοδωρής Αντωνιάδης, Σταύρος Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βασίλης Κετσιλής, Εβελίνα Νικόλιζα, Βίκυ Πάνου, Γεωργία Μητροπούλου.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το νέο θεατρικό του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» σήμερα στην Αρχαία Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator