ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

1


Πρωτοβουλίες για την ανατροπή του κλίματος αναλαμβάνουν στο ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος χθεσινής δημοσκόπησης που έριχνε για πρώτη φορά μετεκλογικά το κόμμα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%, μακριά από τον μίνιμουμ στόχο του να διατηρήσει τα ποσοστά της 6ης Μαΐου.

Με τον φόβο του …μονοψήφιου ποσοστού στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου, ζουν στην Ιπποκράτους από χθες, οπότε και αντίκρισαν την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές που τους έφερνε οριακά κάτω από το 10%. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα στις κάλπες, θα σήμαινε δίχως άλλο το «θάνατο» του ΠΑΣΟΚ, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια «αναγέννησής» του, πόσω μάλλον ρυθμιστικού ρόλου στον σχηματισμό κυβέρνησης και την …ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Στην Ιπποκράτους πάντως ‘ξορκίζουν’ ως μεμονωμένο το συγκεκριμένο δημοσκοπικό εύρημα -που ήρθε όμως σε πολύ κακή περίοδο, αφού θα τους ‘κυνηγάει’ για τις επόμενες 15 ημέρες οπότε και απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ερευνών της κοινής γνώμης- επαναλαμβάνοντας μονότονα την ‘σταθερότητα’ που δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου και την ‘αδιέξοδη’ όσο και ‘τεχνητή πόλωση’ που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα. Χθες μάλιστα, πρόβαλλαν ως ‘αντεπιχείρημα’ στα ‘άσχημα νέα’ το γεγονός ότι η ίδια δημοσκόπηση της Κάπα Research εμφανίζονταν ως αναποφάσιστοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 14%. Σε κάθε περίπτωση, ο προβληματισμός στην Ιπποκράτους είναι διάχυτος, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν εκεί μιλούν για νέα μετακίνηση ψηφοφόρων του κόμματος, αυτή την φορά προς τα δεξιά. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί εκτιμούν πως όσοι ήταν να φύγουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν, ενώ μπροστά στον ‘φόβο’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί πια μετακινούνται προς τη ΝΔ.

Η δημοσκοπική φτώχεια, έχει εντείνει και τη γκρίνια στην Ιπποκράτους με τα κορυφαία στελέχη να στρέφονται κατά των υποψηφίων βουλευτών, που ‘δεν κινητοποιούνται επαρκώς’ δεδομένου ότι δεν κηνυγούν πλέον τον σταυρό. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και με γνωστό πια το αντίστοιχο της ΝΔ, αποφασίστηκε η πίεσή τους για μεγαλύτερη κινητοποίηση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείπει πια την τακτική επισκέψεών του στις γειτονιές και την ευθύνη να πείσουν ότι αυτό που απαιτείται είναι ένα ‘ισχυρό ΠΑΣΟΚ’ να περνά στους υποψηφίους. Την ίδια ώρα, θα κληθούν να εξηγήσουν τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης του κόμματος, αλλά και να συμβάλουν στην ‘αναγέννησή’ του.

Όσο για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, συνεχίζει τις περιοδείες του εκτός Αθηνών, με τη σημερινή μέρα να είναι αφιερωμένη στη Λιβαδειά και την Χαλκίδα, από όπου και θα απαντήσει εκ νέου στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτουν από την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, αναμένεται να απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή του στους πολίτες, σε μία προσπάθεια να τους πείσει για την κρισιμότητα της ψήφου τους στις 17 Ιουνίου και την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό την ‘υπεύθυνη κεντροαριστερά’ όπου τοποθετεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2012

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ"
Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


15 Ιουνίου 2012 στις 12:31 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator