Αυτό μας έλειπε τώρα - Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα

0


Κίνδυνο για τσουνάμι στα ελληνικά νησιά - και μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες - "βλέπουν" οι Γερμανοί, μιλώντας για παλιρροϊκά κύματα ύψους 3-5 μέτρων όχι μόνο στις νότιες ακτές αλλά και στη Β. Ελλάδα...

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, ερευνητές του Πανεπιστημίου RWTH του Άαχεν θεωρούν ότι έχουν υποτιμηθεί οι εκτιμήσεις ότι φονικά τσουνάμι έχουν χτυπήσει τις ακτές τις Ελλάδας στον παρελθόν

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της "Αμερικανικής Εταιρίας Σεισμολογίας" ​​στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, και η βορειοανατολική ακτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των περιοχών της Ελλάδας που είναι επίφοβες για τσουνάμι.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον Ηρόδοτο, ο οποίος είχε περιγράψει την "απόσυρση" της θάλασσας από την Ποτίδαια, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, και τα τεράστια κύματα που ακολούθησαν και τα οποία παρέσυραν τους Πέρσες και έσωσαν την πόλη.

Οι νέες γεωλογικές μελέτες αφήνουν να εννοηθεί ότι η περιοχή μπορεί να είναι ευάλωτη σε κάποιο παλιρροϊκό κύμα, εξήγησε ο Κλάους Ράιχερτερ, του Πανεπιστημίου του Άαχεν, ο κυριότερος συγγραφέας της μελέτης.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο κρατήρας του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργός. Το Focus βέβαια επισημαίνει ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί τα επόμενα χρόνια. 
inews.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτό μας έλειπε τώρα - Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator