Ο Δημήτρης Χριστούλας (φωτο) δεν ήταν ο "άγνωστος συνταξιούχος"

0



Ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είναι “άγνωστος” συνταξιούχος , όπως είναι ο “άγνωστος” στρατιώτης…

Παρά την παραπληροφόρηση και το σκοτάδι που ήθελαν να επιβάλλουν για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ, ο κόσμος κατάλαβε ότι αυτή η αυτοκτονία τον αφορά άμεσα και σωστά ερμήνευσε αυτή την πράξη σαν ύστατη πολιτική αυτοθυσία ενός ανθρώπου που δεν άντεχε άλλο την σημερινή κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση. Το σημείωμα του Δημήτρη δεν άφηνε άλλωστε περιθώρια για παρερμηνείες. Ήταν μια σπαρακτική έκκληση για ξεσηκωμό και εξέγερση προς μια κοινωνία που έδειχνε ικανή να καταπιεί τα πάντα.

Ο Δημήτρης δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Συμμετείχε στην κατάληψη του Συντάγματος και στο κίνημα δεν πληρώνω και όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες όσων των γνώρισαν στον αγώνα, ένιωθε απέχθεια για τους προσκυνημένους, σιχαμάρα για τους φασίστες και συμπάθεια προς τους αναρχικούς. Ένας τέτοιος άνθρωπος μετέτρεψε τον θάνατο του σε έσχατη πολιτική πράξη διαμαρτυρίας προσδοκώντας ότι αυτή του η ενέργεια θα συμβάλλει στον γενικό ξεσηκωμό. Και γι’αυτό αυτοκτόνησε δημόσια μπροστά από το κτίριο της βουλής.

Ανάλογες ενέργειες αυτοθυσίας ξεσήκωσαν σε άλλες χώρες ανεξελέγκτες εξεγέρσεις με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Εξέγερση της Τυνησίας που ξεκίνησε το ντόμινο εξεγέρσεων σε όλες τις αραβικές χώρες. Κι αυτό ο Δημήτρης ως πολιτικοποιημένος άνθρωπος το ήξερε πολύ καλά… Μετά την αυθόρμητη συγκέντρωση που χτυπήθηκε άσχημα από την αστυνομία, έχει τεράστια σημασία τώρα να υπάρξει συνέχεια. Όσοι είμασταν στο Σύνταγμα δεν γυρίσαμε σπίτια μας με τα κεφάλια σκυφτά αλλά με την υπόσχεση να ξαναγυρίσουμε και αύριο. Μαζί μας θέλουμε και αυτούς που δεν ήταν χτες για δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους λόγους. Μια τέτοια θυσία δεν μπορεί να πάει χαμένη.
sxoliastesxwrissynora
Δημοσίευση: Απριλίου 08, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Δημήτρης Χριστούλας (φωτο) δεν ήταν ο "άγνωστος συνταξιούχος""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator