«ΕΚΔΡΟΜΗ 3ου ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ»

0


Φωτογραφίες και το κείμενο της μαθήτριας Σκιτζή Αθανασίας της Γ΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ που περιγράφει με μια άλλη ματιά την τελευταία εκδρομή των τελειόφοιτων μαθητών μας στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Ο Διευθυντής            
Αντώνης  Σταυρόπουλος - Θεολόγος

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ


 
TO TEΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Ήταν Πέμπτη πρωί 15 Μαρτίου 2012. Μπήκαμε στο λεωφορείο για να πραγματοποιήσουμε την τελευταία μας εκδρομή. Προορισμός  μας η μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.
Ιστορικό μέρος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο διευθυντής του σχολείου κ. Σταυρόπουλος, που ήταν μέλος των συνοδών, μας έκανε μια σύντομη παρουσίαση για την τραγική ιστορία των κατοίκων και της περιοχής.
Ύστερα φτάσαμε στο Χιονοδρομικό  Κέντρο των Καλαβρύτων. Ζωή μαγική ! Καλά λένε ότι στα βουνά βρίσκεις Θεό !
Το παιχνίδι ήταν ατελείωτο στις πλαγιές του κάτασπρου φανταστικού τοπίου. Είχαμε κανονίσει να κάνουμε σκι και το επιχειρήσαμε αφού πρώτα διδαχτήκαμε κάποια βασικά πράγματα για το σκι. Ήμασταν όλοι μαζί, αυτό άλλωστε μας κάνει ομάδα !
Μετά από λίγες ώρες κουρασμένοι αλλά γεμάτοι ενθουσιασμό, ευχαρίστηση και πραγματική ευτυχία για τη νέα αυτή εμπειρία κατευθυνθήκαμε προς το χωριό για φαγητό.
Φτάνουμε. Στο χωριό πλανάται μια συναινετική, κατανυκτική ησυχία ! Μέχρι και εμείς συμφιλιωθήκαμε με το περιβάλλον και απολαύσαμε έναν μεσημεριανό περίπατο στα πλακόστρωτα σοκάκια.
Γευτήκαμε παραδοσιακές γεύσεις ώσπου ήρθε η ώρα να φύγουμε.
Περάσαμε πρώτα από το Σχολείο όπου κλείστηκαν μέσα οι κάτοικοι της περιοχής και βγαίνοντας είδαν ισοπεδωμένα και καμμένα τα πάντα γύρω τους και τους άνδρες νεκρούς.
Ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους…
Μπήκαμε στο λεωφορείο. Γυρίζοντας πίσω τραγουδούσαμε μα νιώθαμε το βάρος της ευθύνης που έρχεται και τους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει μέσα στους καιρούς !
Αυτό είναι το τέλος της αθωότητας και των μαθητικών εκδρομών.
Στο χέρι μας είναι να μην σβήσουν ποτέ !!!

 
Σκιτζή Αθανασία
μαθήτρια Γ΄Λυκείου 3ου ΓΕΛ Κορίνθου   
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΕΚΔΡΟΜΗ 3ου ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator