Η ΠΟΡΕΙΑ (Σας θυμίζει κάτι...;;;)

7


Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα, από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού.
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο… ψάρεμα.
Παραδίπλα ο Σωτήρης και ο Γρήγορης (40άρηδες) με το νόμο 3717/08 εθελουσία από την ΟΑ με 2,400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από… ουζερί στη Καισαριανή.
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και μετράνε διπλά λέει - έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;-) και περιμένει εφάπαξ 120.000 ευρώ (μόνο)...
Δίπλα τους ο θείος μου o Βαγγέλης, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.
Και από κοντά τα δύο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω… Δημάρχου γνωστού (του έδινε τις βιταμίνες του μας έλεγε γελώντας…!)
Πίσω, στη δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου «περί αδείας και του πατέρα» στο Δημόσιο, μαζί με τη γυναίκα του, τη Μάρω, που με τρεις γέννες, είχε να πατήσει στη δουλειά της τρία χρόνια!
Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος, με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες, και ο Αγησίλαος, που παίρνει εδώ και 20 χρόνια αναπηρική σύνταξη τυφλού αλλά… οδηγεί ταξί(!) και είναι έξαλλος με την απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση…
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με το Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και «ταχυδρόμο» από τα φακελάκια.
Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο – εφοριακό, απόφοιτο Δημοτικού, που παίρνει 3.200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν το… ΔΙΒΕΤ, και κάθε δύο χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα!
Και φυσικά, δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
Να και ο Μηνάς – έμπορος, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη, επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματά του…
Όλοι μαζί, με άλλους τόσους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά, και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν: «Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!»
Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια και μου είπε: «Ρε, Κώστα, εμείς εδώ τι κάνουμε;»
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 19, 2012

7 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΠΟΡΕΙΑ (Σας θυμίζει κάτι...;;;)"
Ανώνυμος είπε...

ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ


20 Ιανουαρίου 2012 στις 8:26 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ο Στέλιος ο Γρηγόρης ή ο Μάκης είσαι εσύ τώρα, ή κάποιος από τους άλλους, σίγουρα...


20 Ιανουαρίου 2012 στις 8:53 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αφελώς αναπαράγεται σε δεκάδες ιστολόγια χωρίς πουθενά να υπογράφεται και επιχειρεί με αριστετεχνικά συγκαλυμένο, ύπουλο και προβοκατόρικο τρόπο να συκοφαντίσει τους λαϊκούς αγώνες και να αποτρέψει το κόσμο από τη συμμετοχή στις κοινητοποιήσεις...
Παρακατιανέ, ας είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι...


20 Ιανουαρίου 2012 στις 9:15 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα στην ιστοσελίδα προέλευσης υπάρχει περιορισμός στα σχόλια...


20 Ιανουαρίου 2012 στις 9:39 μ.μ.
parakato.gr είπε...

Επειδή ακριβώς είμαστε πολύ υποψιασμένοι, το είδαμε στο Κιάτο το είδαμε στην Κόρινθο το είδαμε και στο Σύνταγμα...


23 Ιανουαρίου 2012 στις 10:19 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Οπότε τι προτείνεις? Να μην πηγαίνει ο κόσμος στις πορείες λόγω Στέλιου,Μάκη κ.λ.π


23 Ιανουαρίου 2012 στις 7:36 μ.μ.
parakato.gr είπε...

Είπαμε εμείς κάτι τέτοιο; Έναν προβληματισμό εκφράσαμε μέσω της συγκεκριμένης ανάρτησης...


23 Ιανουαρίου 2012 στις 8:09 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator