10 εκ. ευρώ το χρόνο στην πόλη της Κορίνθου άφηνε το στρατόπεδο!

0


Σε δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «…Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, αναφορικά με την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου της Κορίνθου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στα τέλη Νοεμβρίου είχα καταθέσει ερώτηση προς τον νέο Υπουργό Άμυνας κ. Αβραμόπουλο σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου.  Επρόκειτο για το δεύτερο έγγραφο που απηύθυνα στο Υπουργείο, καθώς είχε προηγηθεί ερώτηση προς τον τέως Υπουργό κ. Μπεγλίτη.
Στα έγγραφα αυτά, η ερώτηση που έθετα ήταν εάν υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο από την ηγεσία του Υπουργείου που να ικανοποιεί τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Αν δηλαδή υπάρχει πρόταση που να διασφαλίζει την αναπλήρωση της οικονομικής ζημίας που θα υποστεί η πόλη από το κλείσιμο της μονάδας, αλλά και που να μεριμνά για άλλες διοικητικές και κοινωνικές ανάγκες της πόλης. Ζητούσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και άμεση έναρξη υλοποίησής του.
Πλην όμως, από τις επαφές που είχα πρόσφατα με παράγοντες του Υπουργείου, αλλά και από την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, διαπιστώνω ότι καμία διαδικασία παραχώρησης του Στρατοπέδου δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα.
Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση των χώρων, καμία μελέτη για τα αντισταθμιστικά οφέλη, καμία εναλλακτική λύση. Στο μεταξύ ο χρόνος κυλά και ο κίνδυνος το στρατόπεδο να παραδοθεί στη λεηλασία, να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο ή άσυλο έκνομων στοιχείων, είναι ορατός. Αυτό το είχα επισημάνει στο Υπουργείο, τονίζοντας ότι η όποια λύση πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.
Αυτά τα νέα δεδομένα με υποχρεώνουν να επανέλθω στο θέμα, καθότι θεωρώ πως επιβάλλεται να διεκδικήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του στρατοπέδου. Άλλωστε, σε αυτό επέμεναν εξαρχής και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών της Κορινθίας, το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος. Ο Πρόεδρος τουΕπιμελητηρίου κ. Νανόπουλος εκτίμησε ότι η τοπική αγορά έβγαζε 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη λειτουργία του.
Υπό το φως των νέων δεδομένων το ερώτημα που θέτω στον νέο Υπουργό με επίκαιρη ερώτηση είναι η άμεση επαναλειτουργία του Στρατοπέδου και στη συνέχεια συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο για την πλήρη αξιοποίηση του Στρατοπέδου Κορίνθου.
ΣΣ. Δέκα εκατομύρια ευρώ το χρόνο στην τοπική αγορά της Κορίνθου από τη λειτουργία του στρατοπέδου; Μην τα ακούνε αυτά οι έμποροι και «κυνηγήσουν» τον Π. Μπεγλίτη που αποφάσισε να το κλείσει για τους γνωστούς λόγους που ο ίδιος αναφέρει…
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "10 εκ. ευρώ το χρόνο στην πόλη της Κορίνθου άφηνε το στρατόπεδο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator