"Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ

0


Οι τριάντα πισίνες που εντοπίζονται σε ένα μικρό χωριό 3.000 κατοίκων στο Κιλελέρ και ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνεται ανέρχεται σε 1.578 ευρώ αναδεικνύει τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής.
Με το μέσο ετήσιο αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται να ανέρχεται σε 1.578 ή 132 ευρώ τον μήνα, το ιστορικό Κιλελέρ, που έχει γεμίσει πισίνες, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα φοροδιαφυγής που "βασιλεύει" στην Ελλάδα.
Μόνο 40 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.
"Δε μπορώ να καταλάβω πώς ταιριάζουν όλα αυτά με τις καμιά τριανταριά πισίνες που βρίσκουμε σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων" αναρωτιέται ο Νίκος Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Από τη στιγμή που οι αγρότες, έχοντας τον νόμο στο πλευρό τους, δεν έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία από τα οποία να φορολογούνται.
Το ειδικό καθεστώς φορολόγησης για τους αγρότες, που ξεκίνησε με τις αγαθές προθέσεις ελάφρυνσης της φορολογίας των φτωχών αγροτών, αναδεικνύεται σε μεγάλη πληγή για το κράτος.
Σε ό,τι αφορά το χωριό της... φοροδιαφυγής, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", βρίσκεται στον δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας και αδιαμφισβήτητα δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανά την Ελλάδα.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator