ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ», του Γιώργου Γκίνη...

3


ΕΚΚΛΗΣΙΑ«ΠΩΛΕΙΤΑΙ»

Ιστορικά τεκμηριωμένη η μεγάλη προσφορά της εκκλησίας στους «Αγώνες του Έθνους».
Αμφισβητήσιμος από πολλούς ο σκοπός και οι στόχοι της στο ζήτημα της «Εκκλησιαστικής Περιουσίας».
Επί αιώνων τώρα γνωστή η ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΄΄Πάλε ποτέ διαλαμψούσης Επισκοπής Ζεμενού΄΄.
Ακόμα και σήμερα «ΤΙΜΗΤΙΚΑ» αναφέρετε στον τίτλο της Μητροπόλεώς μας.
Νεοχειροτονηθείς και συγχωριανός ο ιερέας του χωριού μας Πατήρ Θεοφάνης Σ. Αϊβαλιώτης, σε νεαρά ηλικία. Οφείλει να γνωρίζει την «ΙΣΤΟΡΙΑ» της ενορίας που υπηρετεί τους τελευταίους 10 περίπου μήνες. Ιστορία που ΤΙΜΗΣΑΝ με την Διακονία τους στο βαθμό που ο καθένας μπορούσε, οι Ιερείς που διαδέχτηκε. Πάσχισαν να διαφυλάξουν τα «καλώς εννοούμενα συμφέροντα» της Ενορίας μας.

Είναι γνωστή στους συντοπίτες μας, η αδιαμφισβήτητη ύπαρξη της «Εκκλησιαστικής Περιουσίας», στην περιοχή του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος αλλά και σε άλλα σημεία της περιφέρειάς μας. Περιουσία, που μέχρι και σήμερα όπως είναι γνωστό στους Ζεμενίτες, δεν έχει ποτέ «ΕΠΙΣΗΜΑ» εκποιηθεί  σε κανέναν, πλην της παραχώρησης μικρού τμήματος μισού στρέμματος σε Ιδιώτη άπορο και πρόσφυγα αρχές της δεκαετίας του 1950, για να μπορέσει να κατασκευάσει οικία και να εγκατασταθεί, μιας και δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο στο χωριό μας, με τον όρο «εγγράφως» πως δεν θα μπορούσε ποτέ να το πωλήσει.

Είναι επίσης γνωστή στους συγχωριανούς μου και όχι μόνο, η προσφυγή ενώπιον της Δικαιοσύνης, που έχει γίνει από προηγούμενο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, εναντίων επίδοξου «ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ» Εκκλησιαστικής περιουσίας έκτασης 4 στρεμμάτων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού, προσφυγή η οποία εκδικάζετε την 18ηΙανουαρίου 2012.
Ας έρθουμε λοιπόν στο σήμερα. Εύλογα ερωτήματαγεννώνται για «ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ» που οδηγούν τον Ιερέα και τo Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του οποίου Προεδρεύει, ώστε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ «ΕΚΠΟΙΗΣΗ» τμήματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, γεγονός που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί στα Ιστορικά Χρονικά της Ενορίας μας.
Πατέρα Θεοφάνη κυρίες και κύριοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι:

 H απόφασή σας αυτή μήπως έχει να κάνει με το ότι το συγκεκριμένο Αγροτεμάχιο – τμήμα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, γειτνιάζει με το αγροτεμάχιο που λίγες εβδομάδες πριν διαμόρφωσε και όργωσε συγχωριανός μας με σκοπό την αξιοποίησή του;
  O συγκεκριμένος συγχωριανός μας, μήπως από πριναποφασίσετε την συγκεκριμένη «ΕΚΠΟΙΗΣΗ», εντέχνως είχε διαρρεύσει στην τοπική κοινωνία ότι θα αγοράσει «…και το χωράφι της Εκκλησίας»;
 O συγκεκριμένος συγχωριανός μας, μήπως«ΤΥΓΧΑΝΕΙ» να είναι και ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ με τον Ιερέα μας;
 O συγκεκριμένος συγχωριανός μας, μήπως είναι ήδη ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ του κατά τα άλλα ΄΄ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ΄΄;

Πατέρα Θεοφάνη, κυρίες και κύριοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, σκοπεύετε να ΕΚΠΟΙΗΣΕΤΕ και άλλα ακίνητα της Εκκλησιαστικής Περιουσίας (Αγροτεμάχια);
Πατέρα Θεοφάνη, κυρίες και κύριοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, μπορείτε να ενημερώσετε τους ενορίτες – συγχωριανούς μας ποια θα είναι η ΘΕΣΗ και η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ στη Δίκη της 18ης Ιανουαρίου 2012 για την προσπάθεια ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ Εκκλησιαστικής Περιουσίας;

Πατέρα Θεοφάνη, κυρίες και κύριοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι,
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι αλλά και να ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΜΙΑ».

                                                                  Ζεμενό 15 Νοεμβρίου 2011
                                                                          Γιώργος Θ. Γκίνης      

Υ.Γ.
1) Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους γνωρίζει το Ζήτημα; τι άποψη έχει;
2) Η αναλυτική προκήρυξη της δημοπρασίας, γιατί δίνατε να γνωστοποιηθεί μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι δημοσίως;
3) Έχουν τηρηθεί όλες οι Νόμιμες Διαδικασίες για την ΕΚΠΟΙΗΣΗ;
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2011

3 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «ΠΩΛΕΙΤΑΙ», του Γιώργου Γκίνη..."
Αιακός είπε...

Απλά την καλησπέρα μου...
δεν θα σχολιάσω γιατί ίσως λογοκριθώ κι εδώ όπως έπραξε "γνωστός δημοσιογράφος" της περιοχής σε δικό του ιστοχώρο. Καλή η ελευθεροτυπία αλλά μέχρι εκεί που αγγίζει τον "δημοσιογράφο". Η εμπάθεια λογοκρίνει, δεν απαντά. Άδικα αναζητούσα απάντηση... αλλά τελικά ίσως έλαβα απολογία [...ΘΑ κάνω έρευνα...]. Καλά κρασιά... και καλή συνέχεια σε όλους μας.
Αιακός (κατά κόσμον Κυματής Απόστολος).


23 Νοεμβρίου 2011 στις 8:02 μ.μ.
parakato.gr είπε...

@Αιακός Ευχαριστούμε για την καλησπέρα σας και ανταποδίδουμε. Η απάντηση σε κάποιο σχόλιο δεν είναι λογοκρισία, είναι η (καλώς εννοούμενη) κρίση με σκοπό την επεξεργασία του σχολίου ώστε να δοθεί μια απάντηση ή μια διαφορετική άποψη από κάποιον που ίσως σκέφτεται διαφορετικά.


24 Νοεμβρίου 2011 στις 12:33 π.μ.
Παναγιώτης Μπούρας είπε...

Και εγώ θα ήθελα να απαντήσω στόν εύ-λογο κ. Κημαστή, ωραίο το σχόλιό σας ΑΛΛΑ η κατάρευση της δημοκρατίας ξεκινά απο την σιωπή των ανθρώπων στις "παλιοδουλειές" της εξουσίας....


30 Νοεμβρίου 2011 στις 11:28 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator