Μανώλης Γλέζος στο Κιάτο: "Θα συνέλθουμε επιτέλους...;" (video)

2


Με την ενέργεια εφήβου και την μοναδική, ιστορική γνώση και εμπειρία των ενενήντα χρόνων του ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει.
Είναι πλέον λίγες αλλά πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που η αύρα ενός ανθρώπου έχει την ικανότητα να επηρεάζει έντονα και θετικά ένα κοινό σαν αυτό που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί με το Μανώλη Γλέζο χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Σικυωνίων. 
Με την πληθωρική παρουσία του μας έδωσε τη δική του κατάθεση και επιβεβαίωση πάνω στα γεγονότα, το νόημα και το συμβολισμό της Εθνικής αντίστασης.
"Όσο καλύτερα γνωρίζεις το παρελθόν τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεις το παρόν και σχεδιάζεις το μέλλον" αναφέρει στο βιβλίο του Εθνική Αντίσταση 1940-1945 τόμος Α' σελ. 45.
Το αληθινό νόημα της Εθνικής Λαϊκής Αντίστασης είναι, κατά τον ίδιο, η συλλογική συνείδηση που αναπτύχθηκε ώστε να μιλάμε για παλλαϊκότητα ενώ ο συμβολισμός της αποκαλύπτει την ακατάλυτη θέληση ενός λαού στα ιδανικά της ελευθερίας της ανεξαρτησίας της αυτοδιάθεσης της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Μετά από τρείς ώρες (όρθιος παρακαλώ) έκλεισε την ομιλία του με έναν εξαιρετικά συγκινητικό επίλογο, που δεν μπορούμε να βρούμε λόγια να το περιγράψουμε, καθηλώνοντας το ακροατήριο.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2011

2 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μανώλης Γλέζος στο Κιάτο: "Θα συνέλθουμε επιτέλους...;" (video)"
Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατή σε περιεχόμενο εκδήλωση και εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του πολιτιστικού Γιώργος Σταματόπουλος είχε ουσιαστική παρουσία και στο πρακτικό μέρος της εκδήλωσης.
Εφη


27 Νοεμβρίου 2011 στις 2:56 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Πράγματι καταπληκτικός, πολύ ωραία εκδήλωση, εξαιρώ το γεγονός ότι ο Καρβουτζής ο σκηνοθέτης ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ την είσοδο στο δημαρχείο του φυστικά, ευτυχώς άνθρωπος του δήμου τον άφησε τελικά να μπεί.


27 Νοεμβρίου 2011 στις 3:49 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator