Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση στο Κιάτο (foto-video)

5


Ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Με τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους και την τοπική ηγεσία (χωρίς βουλευτές, πολιτικάντηδες παπάδες και παρατρεχάμενους) στο πεζοδρόμιο μαζί με τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε η σημερινή παρέλαση στο Κιάτο. Μετά τα σχολεία την παρέλαση έκλεισαν η "πλατεία του Κιάτου" η Β' ΕΛΜΕ και η ένωση γονέων Κιάτου σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την σημερινή κατάσταση.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ








Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2011

5 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χωρίς εξέδρα επισήμων η παρέλαση στο Κιάτο (foto-video)"
Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ειναι θετικο το γεγονος οτι οι τοπικες ενωσεις της πολης του Κιατου επελεξαν αυτον τον ειρηνικο τροπο της διαμαρτυριας τους και της εκθεσης των αιτηματων τους.Εξισου θετικη και ικανοποιητικη ειναι και η κινηση του κ. Δημαρχου και των Δημοτικων Συμβουλων να παρακολουθησουν την παρελαση στο ιδιο επιπεδο και με τους υπολοιπους συμπολιτες τους χωρις την παρουσια εξεδρας.Η αναφορα σας ωστοσο στους ΄΄παπαδες΄΄ και μαλιστα στους ΄΄πολιτικαντηδες΄΄, νομιζουμε οτι συνιστα εναν αδικο χαρακτηρισμο και μια γενικευση απο την στιγμη δε κατα την οποια συμπεριλαμβανονται στην ιδια κατηγορια με τους ΄΄βουλευτες΄΄ και τους ΄΄παρατρεχαμενους΄΄ των επισημων προσωπων. Εαν οι ιερεις της Εκκλησιας μας παριστανται στον ιδιο χωρο οπου παριστανται και οι υπολοιποι εκπροσωποι της πολιτικης και αυτοδιοικητικης ηγεσιας κατα τους εορτασμους των εθνικων μας επετειων, αυτο γινεται για εναν σπουδαιο λογο και για να δηλωθει μια μεγαλη αληθεια: Οτι η Εκκλησια μας μεσω του ιερου Της κληρου σ΄αυτην την πολυβασανισμενη και συναμα χιλιοπροδομενη πατριδα, προσφερε,προσφερει και θα προσφερει ο,τι ελαχιστο Της απομενει πλεον ωστε να ανακουφισει κυριως πνευματικα αλλα και σωματικα βεβαιως τον λαο Της. Και επισης,για να γινεται παντοτε και διαχρονικα γνωστο σε ολους οτι απο την στιγμη κιολας της ιδρυσης του Ελληνικου Κρατους,Εκκλησια και Πολιτεια ηταν και ειναι δυο θεσμοι αρρηκτα και αδιαπραγματευτα συνδεδεμενοι μεταξυ τους σ αυτον τον ευλογημενο τοπο και με βαση τον δεσμο αυτον η Εκκλησια πρωτοστατησε στους παμπολλους αγωνες για την απελευθερωση και την ανεξαρτησια απο την καθε ειδους καταδολιευση του ελληνικου στοιχειου. Αυτη την φορα,ναι! Οι ιερεις μας δεν ηταν στον ιδιο χωρο με τους επισημους κατα την παρελαση διοτι πολυ απλα βρισκονται και οι ιδιοι επισης στο πεζοδρομιο με τον κοσμο: Τους απλους πολιτες της πολης και συναμα τους ορθοδοξους χριστιανους αυτης της πολης. Και δεν επαψαν οι Ιερεις να βρισκονται αναμεσα στον λαο διοτι εργαζονται πνευματικα και υλικα γι αυτον τον λαο διοτι και ιδιοι απ αυτον προερχονται. Απλα τις περισσοτερες φορες αυτη η εργασια τους και ο αγωνας τους γινεται αθορυβα και αλλοτε παλι φανερα για την αναγκη απολογητικης στους κακοπροαιρετους. Σιγουρα λοιπον ΄΄παπας΄΄ και ΄΄πολιτικαντης΄΄ ειναι δυο εννοιες διαμετρικα αντιθετες και οποτε συνδεονται,το αποτελεσμα ειναι απολυτα αρνητικο και λυπηρο εξισου ομως αρνητικη αποβαινει και η γενικευση σ’αυτες τις περιπτωσεις και ειδικα κατα την δυσκολη περιοδο που βιωνουμε. Ευχαριστω.


29 Οκτωβρίου 2011 στις 10:27 μ.μ.
parakato.gr είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, συμφωνούμε απόλυτα ΄΄παπας΄΄ και ΄΄πολιτικαντης΄΄ ειναι δυο εννοιες διαμετρικα αντιθετες, όμως εδώ δεν μιλάμε για έννοιες μιλάμε για προσωπα παπαδες και πολιτικαντηδες. Η άποψή μας για τους παπαδες είναι γνωστή. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτούς που θα προσφερουν και θα ανακουφίσουν τον λαό όπως πολυ σωστα λέτε και που σίγουρα υπάρχουν. Χάνονται στους ταμίες παπαδες, αυτούς που μετέτρεψαν τους ναούς σε "μαγαζάκια", και για να γίνω πιο σαφής μπορείτε να φανταστείτε σήμερα ναό χωρίς παγκάρι (ταμείο);;;; Ε, ούτε κι εμείς...
Φιλικά ο διαχειριστής.


29 Οκτωβρίου 2011 στις 11:37 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Κατ΄ αρχας,κ. Διαχειριστα του parakato.gr , δεν επιτρεπεται ως χριστιανοι να κρινουμε το προσωπο του κληρικου ή λαϊκου αδελφου μας διοτι ολοι μας ειμαστε κατ΄εικονα Θεου πλασμενοι,κατά την εικονα του Χριστου που εγινε Ανθρωπος για την σωτηρια μας. Απλα εκθετουμε την γνωμη μας για καποιες πραξεις προσωπων και αυτό ακριβως εννοουσα με την φραση ΄΄παπας΄΄ και ΄΄πολιτικαντης΄΄ ειναι δυο εννοιες διαμετρικα αντιθετες και οποτε συνδεονται,το αποτελεσμα ειναι απολυτα αρνητικο και λυπηρο΄΄.
Οσον αφορα τωρα στην αποψη σας ότι ΄΄δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτούς που θα προσφερουν και θα ανακουφίσουν τον λαό΄΄ διοτι αυτοι ΄΄χάνονται στους ταμίες παπαδες, αυτούς που μετέτρεψαν τους ναούς σε "μαγαζάκια"΄΄, και παλι παρατηρουμε μια γενικευση με αφορμη καποια μεμονωμενα περιστατικα μη χρηστης διαχειρησης του ιερου χρηματος τα οποια δεν είναι αποδεκτα. Αρκει,πιστεύουμε, μια ερευνα και παρακολουθηση ολοκληρου του φιλανθρωπικου εργου της Εκκλησιας μας στην Ελλαδα για να συμπερανουμε ότι δεν θα ηταν παντελως αδυνατον να οργανωθει,να αυξανεται και να διατηρειται ένα τετοιο φιλανθρωπικο εργο μοναχα από ελαχιστους κληρικους και λαϊκους συνεργατες τους,τοσο λιγους ώστε να χανονται μαλιστα: Μόνο στην εκκλησία της Ελλάδος λειτουργούν πάνω από τριάντα ιδρύματα αυτοχρηματοδοτούμενα!!! Σχολές γονέων, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ιδρύματα κατάκοιτων, δυσπροσάρμοστων παιδιών, κακοποιημένης γυναίκας, και τόσα άλλα, όπως συσσίτια 200.000 μερίδες ημερησίως μόνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών κ.α. Μια τεραστια προσφορα η οποια ουσιαστικα αντικαθιστα το υποτιθεμενο εδώ και 30 χρονια ΄΄κοινωνικο κρατος΄΄ ή ΄΄κρατος προνοιας΄΄ την στιγμη μαλιστα που η Εκκλησια ως θεοϊδρυτος οργανισμος επιτελει διπλο εργο: Υλικο και πνευματικο καθοτι ο ανθρωπος δεν εχει μονο σαρκες αλλα και ψυχη,είναι δηλαδη ΄΄ψυχοσωμα΄΄…Αλλωστε,αναφερομενοι στον θεσμο της Εκκλησιας, εννοουμε ολον τον ορθοδοξο κληρο και λαο, του οποιου η κατά το μεγιστο δυνατον χρηματικη ή άλλη συνεισφορα του επιστρεφει σε πραξη αγαπης και παλι στον λαο.Επιπλεον η Εκκλησία δεν είναι ιδιώτης, είναι όλος ο ορθόδοξος λαός και εκπληρώνει και σκοπούς κοινωνικούς εξυπηρετώντας έτσι το κράτος.
Με ποια κριτηρια θεωρειτε την μετατροπη των ιερεων σε ΄΄ταμιες΄΄ και των Ιερων Ναων σε ΄΄μαγαζακια΄΄; Με το κριτηριο ισως της μισθοδοσιας των κληρικων από το κρατος; Στους μισθους όμως των κληρικων έγιναν όλες οι μειώσεις όπως και στους άλλους δημόσιους υπαλλήλους και επιπλέον οι μισθοί των ιερέων έρχονται σε ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας πού πήρε το κράτος από την Εκκλησια και δεν υπαρχει καμια φορολογηση των πολιτων!
Με το κριτηριο ισως των λεγομενων ΄΄τυχερων΄΄ στην τελεση των ιερων Μυστηριων στους ναους; Εξαιρωντας βεβαια εδώ τις περιπτωσεις κατά τις οποιες απαιτειται συγκεκριμενο ποσο για την τελουμενη ιεροπραξια κατι το οποιο δεν είναι αποδεκτο, κατά τα λοιπα τα ΄΄τυχερα΄΄ είναι κατι το προαιρετικο,οφειλει όμως ο καθενας να αναλογιστει ότι η οποιαδηποτε εισφορα του αφορα κυριως στο προσωπικο ενός ναου όπως ο νεωκορος και ο ψαλτης οι οποιοι φροντιζουν για την ευταξια της τελεσης του Μυστηριου,όπως επισης αφορα και στα απαιτουμενα εξοδα λειτουργιας ενός ναου τα οποια καλυπτονται από τα εσοδα (δηλαδη απ΄ το παγκαρι) όπως π.χ. ο μισθος του νεωκορου και το ΙΚΑ,ο μισθος των ιεροψαλτων και το ΙΚΑ, η ΔΕΗ η οποία έρχεται κάθε μήνα διότι είναι επαγγελματικό το ρεύμα στους ναούς και δεν πέφτει κάτω από 500 ευρώ , το τηλέφωνο, το νερό, το πετρέλαιο, κλπ.


30 Οκτωβρίου 2011 στις 2:51 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Στην ερωτηση σας εάν μπορουμε να φανταστουμε σημερα ναο διχως παγκαρι,σας απαντουμε όχι και για τους παραπανω λογους αλλα και ερωτωντας σας πολύ απλα: σε τι ενοχλει η παρουσια παγκαριου από την στιγμη μαλιστα που η χρισιμοποιηση του εκ μερους των πιστων είναι προαιρετικη;Υποχρεωσε ποτε καποιος τον οποιοδηποτε και για οποιοδηποτε λογο να συνεισφερει οικονομικα στο παγκαρι ή στην δισκοφορια οποιουδηποτε ναου; Μην λησμονουμε ότι και ο ιδιος ο Χριστος και οι Μαθητες Του διατηρουσαν το αναφερομενο στο Ευαγγέλιο ως ΄΄γλωσσοκομο΄΄ το ταμειο τους μεσω του οποιου καλυπταν τις αναγκες τους σε τροφιμα. Μην ξεχναμε επισης ότι τα παλαια χρονια στα χωρια της πατριδας μας, οι ιδιοι οι κατοικοι συνεισεφεραν σε ειδος εκεινη την εποχη στις αναγκες και ελλειψεις πολλες φορες του Ιερεα τους και της οικογενειας του.
Επισης, σας παραθετουμε και ένα αποσπασμα από τις περιφημες ΄΄διδαχες΄΄ του εθνομαρτυρος και ιερομαρτυρος του Γενους μας αγιου Κοσμα του Αιτωλου,στο οποιο ο μεγαλος Αγιος μας,σε περιοδο Τουρκοκρατιας και με το μοναδικο περιουσιακο του στοιχειο το τριμμενο του ρασο, προτρεπει τους χριστιανους γονεις της εποχης του και ολους μας διαχρονικα, με αφορμη την σωστη πνευματικα ονομαστικη εορτη του παιδιου τους,μεταξυ αλλων να προσφερουν και χρηματα από το υστερημα τους στον Ιερεα, ώστε να ευλογησει τις προσφορες τους (προσφορα,λιβανι,κερι κ.α.) και να μπορεσει να τελεσει την Θεια Λειτουργια ώστε να τιμηθει με τον καλυτερο τροπο ο ομωνυμος αγιος του παιδιου τους. Τι θα λεγαμε αραγε σημερα εμεις οι συγχρονοι χριστιανοι και οι παρατηρουντες μοναχα τα κακως κειμενα, στον αγιο αυτόν της πενιας και της απλοτητας;
Και εκείνην την ημέραν, οπού είναι ο Άγιος του παιδιού σου, αν θέλης να κάμης κούρμπανο (γιορτή), να εορτάσης τον Άγιον, πώς πρέπει να κάμης, εγώ σε λέγω. Γίνεται το κούρμπανο θεϊκόν, γίνεται και διαβολικόν. Θεϊκόν κούρμπανο είναι: Τώρα θέλεις να δώσης τρία γρόσια να πάρης ένα πρόβατο. Δώσε το ένα γρόσι του παπά σου να σου διαβάση τόσες λειτουργίες, το άλλο γρόσι πάρε κερί, λιβάνι και λάδι και σύρτα εις την εκκλησίας να τα κάψουν ομπρός εις τον Άγιον και το άλλο γρόσι μοίρασέ το με το χέρι σου κρυφά ελεημοσύνην να μη σε ξέρη κανένας. Αυτό είναι το θεϊκό κούρμπανο. Και να διαβάσης το συναξάρι του Αγίου, να ακούη το παιδί σου και ναν του ειπής: Aκούεις, παιδί μου, τι έκαμεν ο Άγιός σου; Έτσι να κάμης και συ. Ακούοντας το παιδί σου τέτοια θαύματα, ζηλεύει και λέγει: Αχ, πότε να γένω και εγώ ωσάν τον Άγιόν μου!
Διαβολικόν κούρμπανο είναι να πάρης ένα πρόβατο, να το μαγειρέψης και να να κράξης τους φίλους σου, τους συγγενείς σου να τρώγετε, να πίνετε, να μεθάτε. Αυτό είναι διαβολικό κούρμπανο. Εμείς ελπίζομε να σωθούμεν εις το όνομα του Χριστού μας και όχι του προβάτου, ωσάν τους ασεβείς και τους απίστους, οπού κάμνουν τώρα.
• Η ευγένειά σας ποίον θέλετε καλύτερα; Το θεϊκόν ή το διαβολικόν κούρμπανο;
• Το θεϊκόν.
• Λοιπόν, αν θέλετε, έτσι να το κάμνετε».


30 Οκτωβρίου 2011 στις 2:51 π.μ.
parakato.gr είπε...

Κατ'αρχήν χαίρομαι που συμφωνείτε αλλά το "απλώσατε" πολύ το θέμα. Ίσως δεν έγινα πολύ σαφής.
Ξαναλέω λοιπόν ότι ΝΑΙ συμφωνώ ότι υπάρχουν κληρικοί που το έργο τους είναι τεράστιο.
Δεν μιλάμε γι'αυτούς, για τους άλλους λέμε, ξέρετε εσείς και είναι πολλοί δυστυχώς.
Σας ευχαριστούμε πολύ.


30 Οκτωβρίου 2011 στις 8:15 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator