ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ή ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ;

0


Σε σχόλιό του το μηνιαίο περιοδικό των Πατρών ABGAMMA  (Δεκέμβριος 2009) αναφέρει επί λέξει «Αμοιβές που θα τις ζήλευε ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  η ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εξασφαλίζουν σε μηνιαία βάση τα μέλη του ΔΣ της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού, η ετησία δαπάνη για έξοδα του ΔΣ του Συνεταιρισμού σταφιδοπαραγωγών αγγίζει το ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000 €)». Τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας είναι 11(έντεκα).
Με την απλή λογική και εκτίμηση του σχολιαστή που τίθεται και σε κρίση και στην διάψευση των μελών του ΔΣ της ΣΚΟΣ, τα ποσά που εισπράττουν είναι ιλιγγιώδη και προκαλούν ιταμή πρόκληση προς την κοινωνία. Επίσης σύμφωνα με τον ισολογισμό της θυγατρικής της ΣΚΟΣ  ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ  (Πριμαρόλι) κατά την εταιρική  χρήση 30/7/09 έως 30/7/10 τα έξοδα του πενταμελούς ΔΣ της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 160.000 €. Διαιρούμενο κατ αναλογία και θέση το ποσόν αυτό κατ εκτίμηση πάντα του σχολιαστή προκύπτει εισπρακτέο ποσόν από κάθε μέλος του ΔΣ 25.000 -35.000€ ετησίως. Τον ισολογισμό  αυτόν συνυπογράφει ως αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου κύριος Βασίλειος Αλογογιάννης.
Επισημαίνεται ότι διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου και συνάμα αντιπρόεδρος της ΣΚΟΣ ΑΣΕ κύριος Βασίλειος  Γκόλιας ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν μέχρι πρόσφατα και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής μεταποιητικής εταιρείας των ενώσεων Κορινθίας της ΚΟΣΥΣ ΑΕ, στην οποία είχε επιφέρει διαχειριστικά ζημία άνω του 1.200.000€ το οποίο μετά τη συγχώνευση με την ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ προσετέθη σε αυτήν. Οι ισολογισμοί της τελευταίας  τριετίας της ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ αναδεικνύουν ότι το έλλειμμα – ζημία της εταιρείας  ξεπερνά το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες (1.200.000).
Η εν λόγω ζημία είναι χαρακτηριστική της πορείας της εταιρείας η οποία σημειωτέον εξαγοράστηκε, όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σταφιδοπαραγωγών, αλλά για να ωφελήσει  τους συνεταιριστές – διαχειριστές της ΣΚΟΣ και επιπλέον για να απαλλάξει τον πωλητή  Παπαβασιλείου  από τα βαρίδια των προστίμων των παρανομιών του και τα χρέη του.
Ερωτάται λοιπόν και σύμφωνα με τις παραπάνω προσεγγίσεις ο πολυθεσίτης συνεταιριστής πρόεδρος της  ΕΑΣ  Ξυλοκάστρου  κύριος  Γκόλιας.
Αληθεύουν   οι ηγεμονικές αμοιβές του ,που σύννομα μεν κατέχει αλλά αντιδεολογικά και προκλητικά δε ;
Οι διαχειριστικές –τεχνολογικές – επιστημονικές του γνώσεις ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των θέσεων που κατέχει;
Μήπως η άκρατη ιδιοτέλειά του ιδιαίτερα σήμερα στην οικονομική  συγκυρία    που βιώνουμε αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για τους ανέργους νέους που έχουν τα επιστημονικά προσόντα ενώ ο ίδιος στερείται στοιχειωδών γνώσεων ;
Μήπως έχει υπερεκτιμήσει εαυτόν, υποτιμώντας την νοημοσύνη της κοινωνίας  προκαλώντας την ;

ΚΥΡΙΟΙ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Η πολιτική της κυβέρνησης που συνέθλιψε  τους πάντες και τα πάντα έρχεται σε  απόλυτη- αντίφαση με τα ποσά που εισπράττουν οι συνεταιριστές – διαχειστικές  ΦΙΛΟΙ  ΣΑΣ .
Τι είναι εκείνο που σας συνδέει και γιατί εν κατακλείδι ανέχεστε η συνομοταξία αυτή των συνεταιριστών – διαχειριστών να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα;

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Η ανοχή και η αδιαφορία σας στο φαινόμενο αυτό όπου με δική τους απόφαση οι συνεταιριστές καθορίζουν τις θέσεις τους και τις αμοιβές τους στο ΔΣ που συμμετέχουν, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό μείγμα στον κορινθιακό- αγροτικό και όχι μόνο χώρο.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Εν ονόματι της αξιοκρατίας σας και της ανοχής σας οι κύριοι αυτοί αμείβονται ηγεμονικά σύννομα μεν  ανήθικα δε   για την κοινωνία, διότι λειτουργούν και διαχειρίζονται τα συμφέροντα του αγροτικού χώρου ελλείψει παντελώς των απαιτουμένων προσόντων και όχι μόνο.
Στην κοινωνική έκρηξη που  νομοτελειακά έρχεται, συμβάλλετε και ευθύνεστε
και εσείς προσωπικά


                                                                                      Γιάννης Σιώκος
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ή ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator