«ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» του Σωτ. Κοκκωνάκη από τις εκδόσεις ΙΣΘΜΙΟΝ

0


Κυκλοφόρησε η τελευταία εργασία του Σωτ. Κοκκωνάκη: «ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».
 Στα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνονται όλες οι Κορινθιακές  περιγραφές και αναφορές (μύθοι, ιστορία, περιγραφή πόλεων και μνημείων), που γίνονται από τον περιηγητή Παυσανία (2ος αιώνας μ.Χ.) στο δεκάτομο έργο του «Ελλάδος περιήγησις», όπως για τον Ισθμό, την Κόρινθο, την Πελλήνη, τη Νεμέα, τη Σικυώνα, τη Στυμφαλία, τον Φενεό, τον Φλειούντα κ.ά. Μέσα από τις σελίδες του περνούν επίσης οι μεγαλύτερες κορινθιακές, αλλά και πανελλήνιες, προσωπικότητες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.
Κύριος στόχος αυτής της εργασίας είναι να φέρει τους αναγνώστες σε επαφή με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας –μέχρι τον 2ο μ.Χ. αιώνα– που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τις περιοχές των σημερινών ορίων της Κορινθίας, καθώς και να δώσει την εικόνα της τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Για το λόγο αυτό στο βιβλίο περιέχονται πολλά επιπλέον ιστορικά στοιχεία, 97 φωτογραφίες και 972 υποσημειώσεις.
Επιπλέον σκοπός του συγγραφέα είναι το βιβλίο να αποτελέσει ένα ευχάριστο και μορφωτικό ανάγνωσμα για απλούς αναγνώστες, κυρίως Κορίνθιους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη γενέτειρά τους και να αγαπήσουν τα μνημεία και όσα οι πρόγονοί τους κληροδότησαν σε αυτούς.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» του Σωτ. Κοκκωνάκη από τις εκδόσεις ΙΣΘΜΙΟΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator