Η αθλιότητα της εκπομπής "Στην υγειά μας ρε παιδιά"!

0


Η εκπομπή αυτή αντικατοπτρίζει και αναπαράγει την μουσική της λαικούρας, της μιζέριας και της συμφοράς, με την οποία ο Ηγεμόνας μας διαπαιδαγώγησε μετα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ένας απο τους βασικούς λόγους που φτάσαμε σήμερα εδω που φτάσαμε. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως


του Εμμανουήλ Σαρίδη


Τη στιγμή που δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να βγούμε απ’ το μαύρο και άραχλο τούννελ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των.....
ευρωπαικών (τουτέστιν εβραικών) τραπεζών, στο οποίο μας οδήγησε ο πρωθυπουργός μας Geoffrey (1) και όταν δεχόμαστε απο την σοσιαλιστική του (!) κυβέρνηση την μια κατραπακιά μετα την άλλη, μας φτωχαίνει με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τους φόρους επί φόρων, έφτασε την ανεργία στα ύψη και -το ακόμη χειρότερο - έχει καταχρεώσει την πατρίδα μας και συναινέσει στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, το να γράφεις για μια μουσική εκπομπή της ΝΕΤ φαίνεται λίγο παράκαιρο. Όμως ένα άρθρο για μια τέτοια εκπομπή σαν την «Στην υγειά μας», που κάνει ένας Σπύρος Παπαδόπουλος, δεν είναι καθόλου παράκαιρο, στην πραγματικότητα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Γιατί; Διότι η εκπομπή αυτή όχι μόνο αντικατοπτρίζει, αλλά και αναπαράγει την μουσική της μιζέριας, της απελπισίας και της συμφοράς, με την οποία συστηματικά και συνειδητά ο Ηγεμόνας με τους εδώ υποτακτικούς και νεροκουβελητάδες του μας διαπαιδαγώγησε μετα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι έτσι ένας απο τους κύριους λόγους που φτάσαμε σήμερα εδω που φτάσαμε. Πρώτα γιατί διαστρέφει το μουσικό μας αισθητήριο και μας εγκλωβίζει κοινωνικά και πολιτικά σε έναν στενό χώρο που προσδιορίζεται απο μια κοινωνική μιζέρια απο την μιά και μια αντίσταση εναντίον κάποιου αφηρημένου και απροσδιόριστου εχθρού απο την άλλη (η κυρία Παπαρήγα είναι ή μόνη που τον γνωρίζει: είναι το ντόπιο κεφάλαιο - που μακάρι να το είχαμε!). Και μετα, γιατί γεμίζει τον προσωπικό μας χώρο, το δωμάτιό μας, με μια ακόμη ακαθαρσία, δίπλα στις τόσες άλλες που υπο μορφήν Lifestyle «ξερνάει» σε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες η συσκευή της τηλεόρασης μας. Η μουσική μπορεί να ιάνει αλλά μπορεί και να αρρωστήσει τόν άνθρωπο, είναι σαν ένα φάρμακο, εξαρτάται απο την δοσολογία: Παίρνεις πολύ και μάλιστα το λάθος φάρμακο, τότε αρρωσταίνεις πραγματικά. Και η συνταγή του συνειδητά "λάθους" φάρμακου χρησιμοποιείται σήμερα για να μας αρρωσταίνει ψυχικά, να μας αποβλακώνει, για να μην βλέπουμε που είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε απο το αδιέξοδο. Άρα η κρατική ΕΡΤ, απόλυτα διαβρωμένη απο άτομα που βρίσκονται στην υπηρεσία του Ηγεμόνα (2), την χρησιμοπιοιεί εσκεμένα για να μας αποσπά την προσοχή απο τα σημαντικότερα, το ίδιο που κάνουν και τα ιδιωτικά κανάλια της δεκάρας με τις εκπομπές τύπου Μενεγάκη: Για να διατηρούν τον Έλληνα σε μια κατάσταση μεταξύ υπνηλίας και «αντίστασης», όπου αντιστασιακοί είναι κάποιοι τροβαδούροι, που με το μπουζούκι στο χέρι αγωνίζονται τον υπέρ πάντων αγώνα.

Για τα μαύρα χάλια της κρατικής, στην πραγματικότητα σοσιαλαριστεροκομμουνιστοπασοκικής ΕΡΤ, έχω ξαναγράψει (π.χ.: «ΝΕΤ, ένα κρατικό κανάλι, ντροπή γιά την Ελλάδα και τους Έλληνες») και δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί της, γιατί δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα να διορθωθεί, όσο η Ελλάδα θα κυβερνάται απο τους υποτακτικούς και τους νεροκουβαλητάδες του Ηγεμόνα. Δεν αντέχω όμως στον πειρασμό να πω δυό κουβέντες για το πανάθλιο αυτό μουσικό κατασκεύασμα με το παραπλανητικό όνομα «στην υγειά μας», που για μένα είναι μια προσβολή της πατρίδας μου εδω στην Γερμανία που μένω. Εξηγούμαι. Όταν το Σαββατοκύριακο μετα τις βραδυνές ειδήσες της ΝΕΤ ξεκινάει αυτό το εμετικό κατασκεύασμα και ύστερα απο ένα ατελείωτο Trailer εμφανίζεται ο χαζοχαρούμενος Παπαδόπουλος, περιτρυγιρισμένος απο μερικές μπογιατισμένες και μπουτικοφορεμένες μοντέλλες και κάποιους ταλαίπωρους μπουζουκοτραγουδιστές, μπουζουκοπαίχτες και άλλους που παριστάνουν τους ειδήμονες ή αντιστασιακούς και αρχίζουν εκείνα τα χαχαχα και χουχουχου και το απόλυτο μπλαμπλά, με πιάνει το στομάχι μου, βγάζω σπειράκια, μου πέφτουν τα βουλώματα απ’ τα δόντια μου. Και σπευδω να κλείσω την τηλεόραση, για να μην βλέπω μια εκπομπή που γίνεται απο πρωτόγονους και βλάκες με σκοπό την αποβλάκωση του κόσμου. Με ηρωοποιήσεις κάποιων παρωχημένων εποχών και βιογραφίες μπουζουκτσήδων, αντιστασιακών και χρονογράφων, που είναι σκέτη φαντασία και φθηνή αυτοπροβολή. Να τα λέν αυτά, αλλά στο σπίτι τους. Στην δημόσια και κρατική τηλεόραση όχι. Δεν θελουμε ούτε σαχλούς, ούτε σαχλαμάρες.

Ναι, η εκπομπή «στην υγειά μας» είναι απο πάσης απόψεως ντροπή για την Ελλάδα και για μας τους Έλληνες. Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά της είναι πρωτόλεια, εκείνα τα τραπεζάκια, στημένα γύρω απο ένα είδος πίστας, θα ταίριαζαν περισσότερο σε κάποιο σχολικό θέατρο, αλλά όχι σε μια εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ. Το μουσικό της ρεπερτόριο είναι της πυρκαγιάς, εξαντλείται, όπως είπα, στην αναπαραγωγή των ίδιων και των ίδιων επιτυχιών απο καταβολής του αραβικού οργάνου που λέγεται μπουζούκ, στα ελληνικά μπουζούκι: Μιζέρια, κλάμα, θρήνος, απελπισία, καψούρα, χασικλιδικα, νταβατζίδικα, κακιά κοινωνία και τα παρόμοια απο την μια. Και απο την άλλη προβολή κάποιων αξιοθρήνητων, που, όπως λένε, ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ποιών αγώνων; Ε, να, των αγώνων, ήταν αντί, όπως μας συνείθισαν να είμαστε στην Ελλάδα. Τί είσαι; Είμαι αντί. Εναντίον ποιανού είσαι αντί; Εδώ τα πράμματα μπερδεύονται, συνήθως εναντίον του κράτους (ναι, όχι της κυβέρνησης, του κράτους). Τα ίδια που γίνονται στην Αίγυπτο, ξεσηκωμένος κόσμος εναντιον του Μουμπάρακ, όπως τους είπε - και τους λέει ακόμη - το Facebook. Και όχι εναντίον των Σιωνιστών του Rothschild.

Θέλετε ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο της μίζερης αυτής εκπομπής; Απολαύστε το

Δεν είναι λοιπόν παράξενο, που μέσα σ' αυτή την καταχνιά και τον μπουχό της κακομοιριάς, της απογοήτευσης αλλά και της καψούρας, του ανδρισμού, της πατριαρχικότητας και της δουλικότητας, δημιουργήθηκε το σύνδρομο που ονομάζω ιδεολογία της ηττοπάθειας. Γίναμε σαν τον σκύλο, που απο τα πολλά χτυπήματα που έφαγε ζάρωσε και σε κυτάει μ’ εκείνα τα περίεργα δουλικά μάτια, είναι όμως και έτοιμος να σε δαγκάσει αν δεν προσέξεις. Ναι, αυτή την ιδεολογία της ηττοπάθειας αναπαράγει η εκπομπή του Παπαδόπουλου, με τα τραγούδια (τραγούδια=τραγωδία) που έχουν αναθρέψει μια ολόκληρη κοινωνία Ελληνίδων και Ελλήνων έτσι, ώστε επι δεκαετίες τώρα να άγεται και να φέρεται απο τους απατεώνες της «κατάρας του ελληνικού έθνους», όπως ονόμασε κάποιος, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει, την φάρα Παπανδρέου. Και αυτή ακριβώς την ιδεολογία αναπαράγει ο Παπαδόπουλος με με τους "αριστερούς" καλλιτέχνες που καλεί στην εκπομπή του, τους καραβανάδες που σιτιζόμενοι απο τα κρατικά συσσίτια έχουν διαμορφώσει τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα όπως είναι. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Παπαδόπουλος να θεωρεί την εκπομπή του και σαν αριστερή – ίσως και αντιπολιτευόμενη.
Πόσα τελικά κοστίζει αυτό το άθλιο κατασκεύασμα στον Έλληνα φορολογούμενο; Για την εκπομπή αυτή γράφει ο Γιάννης Κιτσολάμπρου («λεφτα υπάρχουν»): «Ναι λεφτά υπάρχουν! Διότι αν δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν δεν θα μας διασκέδαζε η ΝΕΤ κάθε Σάββατο με το Τσιμπούσι (συμπόσιο) που επιμελείται και παρουσιάζει ο παντός καιρού σ/φος Σπύρος Παπαδόπουλος, προκαλώντας, μάλιστα, τους τηλεθεατές με την πρόποση «στην υγειά μας» και το κέρασμα να προέρχεται από το «δίλεπτο» της χήρας και τον οβολό του πλουσίου. Στην χώρα μας η λεβεντιά επιβάλλει να ευχόμαστε σ’ αυτόν που κερνάει, που πληρώνει τον λογαριασμό, λέγοντας: «Στην υγειά σας»! Αλλιώς, άδωμεν, χορεύομεν, τρώγωμεν και πίωμεν εις υγείαν των κορόιδων και η λιτότητα ουδόλως έχει επηρεάσει τον λογαριασμό 9.000 ευρώ κατά επεισόδιο. Αυτά οι patrae patrae δεν τα βλέπουν. Ο λαός να λιμοκτονεί και άλλοι να ευοχούνται;
Και το forum.snowreport.gr: “Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει την εκπομπή "Στην υγειά μας " που παρουσιάζει ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και για το υψηλό κόστος της οποίας έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Το ΔΣ συμφώνησε να ανανεώσει 33 επεισόδια και τρία επετειακά με κόστος 48.500 το επεισόδιο και 50.000 το επετειακό. Αν σε αυτό προστεθούν ο ΦΠΑ και οι εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει η ΕΡΤ, το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του παρουσιαστή, θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το επεισόδιο”.
Αν όντως έτσι έχει το γεγονός- και μάλλον δεν αμφιβάλλω ότι έτσι είναι - τότε όλοι οι τρελοί έχουν μαζευτεί εκεί, στην “Αγία Παρασκευή”!
Τι άλλο μπορεί κανείς να πει. Να μαζεύεται εκεί κάθε Σαββατόβραδο κάθε καρυδιάς καρύδι. Μοντέλες, μοντέλοι, ξέκωλες, ξέκωλοι, μίμοι και κλόουν, αηδοί και ... αηδές, χορευτές και χορεύτριες, του συρμού και του παλουκιού, να τρώνε, να πίνουν, να χορευτακίζουν, τον πισινό τους να λικνίζουν, οι ίδιες παρέες, τα ίδια πρόσωπα, να διασκεδάζουν δήθεν οι χορτασμένοι, τους πεινασμένους, να ξεχνάνε τα βάσανά τους και...να τους χρωστάνε και χάρη.
Και ο πρωταγωνιστής- οικοδεσπότης να αμείβεται με 360.000 ευρώ τον χρόνο, η με 30.000 τον μήνα, ή με 1.000 ευρώ την ημέρα ! Χίλια ευρώ την ημέρα, όσο παίρνει ένας γιατρός τον μήνα σε δημόσιο νοσοκομείο!
Και το συνολικό κόστος 2.000.000 ευρώ, ήτοι όσο στοιχίζει η μηνιαία μισθοδοσία 2.000 νοσοκομειακών γιατρών, όπως είπαμε!
Και κάθε τόσο, απτόητος ο πρωταγωνιστής, έμπλεος χαράς και ευωχίας, - και γιατί όχι - να σηκώνει το ποτήρι και να εύχεται σε όλους: “Στην υγειά μας”. Άντε και στην υγειά των κορόιδων! http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=24948, 17.1.2011
Και ενώ έγραφα ακόμη όλα αυτά, διαβάζω στα ΜΜΕ, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θέλει να αναμορφώσει την ΕΡΤ στα πρότυπα του BBC: «Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος η ΕΤ1 κλείνει ενώ η ΝΕΤ αναβαθμίζεται σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κανάλι και η ΕΤ3 αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι...Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η ΝΕΤ και η ΕΤ3 θα απορροφήσουν τις ποιοτικές εκπομπές της ΕΤ1 όπως το «Ουράνιο Τόξο» και τα ντοκιμαντέρ. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα ανακοινώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΡΤ.
Στόχος μας είναι μία δημόσια αλλά όχι κυβερνητική τηλεόραση πλήρως αποκομματικοποιημένη και ανεξάρτητη που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» υπογράμμισε τονίζοντας ότι η ΕΡΤ θα γίνει μία δημόσια εταιρεία στα πρότυπα του BBC και της γαλλικής και σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης».
Επ’ αυτού αυτά: Πρώτα: Τα «θα» είναι η μόνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που έχει επιζήσει απο την εποχή του μεγάλου προφέσορα της οικονομίας Ανδρέα Παπανδρέου. Για μένα πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμη «θα» όπως η πράσινη ανάπτυξη και οι άλλες αερολογίες του Geoffrey. Δεύτερον. Κατα τα πρότυπα του BBC και απο ανθρώπους του BBC - έχουν όμως ήδη δημιουργηθεί τηλεοπτικοί σταθμοί εμβελείας σε χώρες, που ούτε μπορεί κανείς να φαντασθεί. Ο RT στην Ρωσία, ο CCTV στην Κίνα ή ο Al Jazeera είναι τρείς τηλεοπτικοί σταθμοί, που μοιάζουν σαν αυγά της ίδιας κότας. Εκπέμπουν στα ανγκλικά και έχουν ακριβώς την ίδια δομή προγράμματος και πολλές φορές τους ίδιους ανταποκριτές που μεταδίδουν απο το Λονδίνο ή την Νεα Υόρκη. Μα, θα πεί κανείς, είναι δυνατόν; Ναι είναι. Γιατί η παγκόσμια διακυβέρνηση, την οποια προπαγανδίζει ο Geoffrey, δεν είναι σαχλαμάρα, αλλά πραγματικότητα. Ο Ηγεμόνας εξουσιάζει΄όχι μόνο τους Άραβες σείχηδες, αλλά και το εβραικό κυβερνητικό προσωπικό της Ρωσίας και είναι αυτός που βοήθησε την Κίνα να φτάσει εκεί που βρίσκεται. Τα σχέδια της σιωνιστικής Νεας Τάξης Πραγμάτων για μια παγκοσμιοποίηση υπο την εποπτέια και καθοδήγηση των Σιωνιστών είναι πολύ πιο προχωρημένα απο όσο εμείς νομίζουμε. Μένει να δούμε, αν σε μια τέτοια καταλλήλως διαμορφωμένη ελληνική τηλεόραση (δηλαδή κατάλληλη για την διαδοση της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης) θα έχει θέση και το «στην υγειά μας» του χαζοχαρούμενου Παπαδόπουλου. Και ώσπου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, εγω ζητώ να σταματήσει αυτό το προσβλητικό για τους Έλληνες θέαμα.
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η αθλιότητα της εκπομπής "Στην υγειά μας ρε παιδιά"!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator