Βασίλειος Κελλάρης - Η βράβευσή του από τον ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0



Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΕΛΛΑΡΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ
"Είναι ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του κόσμου. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πολέμους πείνα και επιδημίες. Ήταν επανειλημμένως παρών στο Κουρδιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Αλβανία, Αιθιοπία, Λίβανο, Καμερούν, Σομαλία και αλλού. Στις επισκέψεις του αυτές πρόσφερε υπηρεσίες στο νοσοκομείο ΡΑΝΙΑ του Ιράκ, μετέφερε φάρμακα στην Παλαιστίνη και Κουρδιστάν, όπου και συνελήφθη από τον Τουρκικό στρατό, στο ψυχιατρείο του Ελβασάν στην Αλβανία, το οποίο με άλλους εθελοντές το επισκεύασαν και το εξόπλισαν με κρεβάτια και κουβέρτες, στην Αιθιοπία που μετέφεραν 20 τόνους τροφίμων και νερό, στο Καμερούν εξόπλισε με φάρμακα το εκεί νοσοκομείο της αρχιεπισκοπής με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους Αγίους Σαράντα όπου επισκεύασε ιατρεία και προσέφερε φάρμακα και εδώ σταματώ γιατί ο κατάλογος των προσφερθεισών προς τους συναθρώπους μας υπηρεσιών από τον Βασίλη Κελλάρη, έναν εθελοντή και αιμοδότη πάνω από 140 φορές είναι ατελείωτος. Μια προσφορά από έναν άνθρωπο συνταξιούχο του ΟΤΕ, ο οποίος πέρα από τα προαναφερθέντα ίδρυσε οικολογικό σύλλογο, αγωνίστηκε για τη σωτηρία του Κορινθιακού κόλπου από την κόκκινη λάσπη και του κόλπου της Νέας Καρβάλλης, διοργάνωσε δενδροφυτεύσεις με περισσότερα από 20000 δένδρα σε καμμένα δάση και είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων.
"Μέχρι να πεθάνω, δήλωσε ο κ. Κελλάρης, θα προσθέτω ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο και η κληρονομιά μου αυτή θα είναι το καλύτερο δώρο για την κόρη μου Νατάσα και την πατρίδα μας."
Για την παραπάνω προσφορά του βραβεύουμε τον κ. Βασίλη Κελλάρη και τον παρακαλώ να έρθει να παραλάβει το βραβείο του."
Το βραβείο επέδωσε ο τ. Διοικητής κ. Σ. Σωτηρίου

Η βράβευση του συμπολίτη μας προέδρου του γνωστού οικολογικού συλλόγου ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Βασίλη Κελάρη με την απονομή χρυσού μεταλλίου για την ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά του.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ Ο κ. ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ:
"Σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πρότυπα για τους νέους. 
Προσωπικά πιστεύω το αντίθετο και θέλω να θυμίσω το διάσημο άνθρωπο, τον Alfrend Switcher που είπε: "Ο άνθρωπος εξαρτάται από τον άνθρωπο, ο άνθρωπος στηρίζεται στον άνθρωπο, ο άνθρωπος είναι μέρος του ανθρώπου"
Επομένως όλοι μπορούμε να βαδίσουμε στα αχνάρια του. Το 2010 συμπλήρωσα 50 χρόνια στον εθελοντισμό σε πολλούς τομείς και όσο υπάρχω θα συνεχίσω τον αγώνα το καλό. Ιδιαίτερα η συμμετοχή μου σε 25 αποστολές της ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου στην Αφρική, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, σε πολεμικές συρράξεις, σε λοιμούς και σε φυσικές καταστροφές, μου άλλαξαν κυριολεκτικά τη φιλοσοφία ζωής και με έκαναν, πιστεύω, καλύτερο άνθρωπο. 
Η σημερινή μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη πίστη τον αγώνα μου, προσθέτοντας ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο. 
Αφιερώνω αυτή την τιμή σε όλους τους εθελοντές που άφησαν την οικογενειακή τους θαλπωρή και υπηρετούν το συνάνθρωπό τους σε όλα τα μήκη και πλάτη  του πλανήτη, αλλά και σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο πεδίο της προσφοράς, προβάλλοντας τα ελληνικά χρώματα και την Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. 
Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή."

Ο κ. Κελλάρης μετά την απονομή με το τ.Διοικητή κ. Σωτηρίου

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ 

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Δημοσίευση: Ιουνίου 06, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλειος Κελλάρης - Η βράβευσή του από τον ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator