ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ : ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

0


cf80113 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ :  ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Όπως όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος στην Κόρινθο έγιναν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Η μία του ΠΑΜΕ στα πλατεία “περιβολάκια” και η άλλη του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου με απογοητευτική συμμετοχή εργαζομένων. Θα το διαπιστώσετε μόνοι σας από τις φωτογραφίες αλλά και από το σχετικό βίντεο.

cf8029 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ :  ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! 
Όχι πως η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν “τεράστια” αλλά τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπέστατη , με ομοψυχία και παλμό!
Αντίθετα στο Εργατικό Κέντρο πέρα από την απογοητευτική συμμετοχή που προαναφέραμε, υπήρξε και ένα θερμό λεκτικό επεισόδιο που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα όλους τους συνδικαλιστές για το που και με ποιόν τρόπο οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μια ομάδα εργαζομένων που βρισκόταν στο πίσω μέρος της αίθουσας και παρακολουθούσε ήρεμα την εκδήλωση με τις ομιλίες και το διάβασμα του ψηφίσματος αντέδρασε έντονα όταν ζητήθηκε από το προεδρείο του Ε.Κ Κορίνθου να εγκρίνουν το ψήφισμα .
Φώναξαν δυνατά ΟΧΙ στο ψήφισμα και είπαν επανειλημμένα το σύνθημα : “ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ,ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ ,ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ” !
Διαφώνησαν κάθετα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος ,”κάθε χρόνο τα ίδια μας λέτε” και όπως χαρακτηριστικά είπαν ήταν ένα ανούσιο ψήφισμα που έλεγε μέχρι και για το Φράγμα του Ασωπού (!!) Ζήτησαν να υπάρξει αγωνιστικό και καθαρό κείμενο που θα βάζει απέναντι Κυβέρνηση και όλους αυτούς που σήμερα είναι οι αποδεδειγμένοι “εχθροί” των εργαζόμενων !
Ο εκπρόσωπος της ομάδας των εργαζομένων που πήρε τον λόγο τόνισε ότι “αυτή την στιγμή υπάρχει συνδικαλισμός ηγεσίας ενώ χρειαζόμαστε συνδικαλισμό βάσης”.
Όσο αφορά το ψήφισμα είπε χαρακτηριστικά : ” Τι ζητάς από τον εχθρό σου να σε λυπηθεί; Του ζητάς κοινωνικά αιτήματα ενώ ξέρεις ότι έχουν αποφασίσει για τον θάνατο του κοινωνικού κράτους; Για εμάς το ψήφισμα έπρεπε να έλεγε πέντε φράσεις. Ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου και όπου σας βρούμε θα σας πατήσουμε κάτω!”
Κατηγόρησαν επίσης τους συνδικαλιστές της ΓΣΣΕ ότι είναι συνυπεύθυνοι μαζί με την Κυβέρνηση για το έγκλημα που πραγματοποιείται σήμερα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
“Όσο κρέμασμα θέλει η σημερινή Κυβέρνηση-γιατί θέλει κρέμασμα- άλλο τόσο κρέμασμα θέλουν ορισμένοι από την ΓΣΣΕ που έγιναν συνομιλητές της Κυβέρνησης και κάνουν πλάκα στις πλάτες των εργαζομένων!”
Δείτε το σχετικό βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας. Ένα θέμα που προσφέρεται για πλούσιο διάλογο !
Δημοσίευση: Μαΐου 02, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ : ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator