"Απαγορεύεται η συνάθροισις" και λοιπά φασιστικά κατάλοιπα!

0Νόρα Ράλλη.
Τέσσερις σημερινές ειδήσεις, που αφορούν σε εντελώς διαφορετικά θέματα μεταξύ τους, και ως τέτοιες, θα μπορούσαν να είναι εντελώς άσχετες. Πολύ φοβούμαι πως όχι μόνο δεν είναι άλλά, αντίθετα δείχνουν προς τα που κινούμαστε ως κοινωνία και ως Πολιτεία.
Η πρώτη είδηση αφορά στην ποινικοποίηση του κινήματος «δεν πληρώνω διόδια», καθώς με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, η μη καταβολή διοδίων θα αποτελεί πλέον παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ουσιαστικά δηλαδή, το να απαιτήσει ένας οδηγός να μην πληρώνει διόδια - για παράδειγμα στον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών, που όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί διεθνής οδός, ούτε εθνική οδός, αλλά ούτε καν αυτοκινητόδρομος, καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πολλών δεκάδων χιλιομέτρων εργοτάξιο, στο οποίο κυκλοφορεί βάζοντας σε κίνδυνο τη δική του ζωή αλλά και άλλων -, εξομοιώνεται με το να παραβιάσει ένα κόκκινο σηματοδότη ή να υπερβεί το όριο ταχύτητας.
Σε συνέχεια της πρώτης είδησης, έρχεται η δεύτερη: ποινικοποιείται η μη καταβολή εισιτηρίου σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο, αλλά ούτε και το προβλεπόμενο πρόστιμο, θα θεωρούνται παραβάτες πλημμελήματος και θα διώκονται δικαστικά, ερχόμενοι πλέον αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες. Στην ίδια τροπολογία θα περιλαμβάνεται και ο χαρακτηρισμός ως παράβαση του ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω.
Η τρίτη είδηση, αφορά την κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Λαυρεωτικής και στην Κερατέα, καθώς συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Να φύγουν τα ΜΑΤ για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ζητά η Δημοτική Αρχή, καθώς τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων, άσκησαν βίαιη συμπεριφορά, ενώ στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν πέντε συλληφθέντες των επεισοδίων της Τρίτης, τρεις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού – δύο για κατοχή εκρηκτικών και ένας για καλυμμένο πρόσωπο- και οι άλλοι δύο κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή, το κράτος αντιμετωπίζει τους πολίτες που διαμαρτύρονται για την προφανή υποβάθμιση που θα υποστεί η περιοχή τους με την κατασκευή ΧΥΤΑ, ως κοινούς τρομοκράτες, κάνοντας χρήση του νόμου που προβλέπει ως αδίκημα και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα το να διαδηλώνει ή να διαμαρτύρεται ένας πολίτης με καλυμμένο πρόσωπο.
Δηλαδή, κάνοντας χρήση μιας διάταξης που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα θα περιμέναμε να συναντήσουμε.
Η τέταρτη και τελευταία είδηση, αφορά στην απόφαση με την οποία απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής, καθώς και κάθε δημόσια ή υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία ή απόπειρα συνάθροισης, που εξέδωσε ο ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών. Μια απόφαση που ούτε λίγο, ούτε πολύ μας φέρνει στο μυαλό το περίφημο «απαγορεύεται η συνάθροισις» της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κινήσεις αυτές εκ μέρους του κράτους ένα μόνο γεγονός φανερώνουν: πανικό! Πανικό μπροστά σε ολοένα και διογκούμενα, ανεξάρτητα από κόμματα, κινήματα αντίδρασης, στα όσα απίστευτα συμβαίνουν γύρω μας. Δυστυχώς, οι κινήσεις του κράτους, είναι ξεκάθαρες κινήσεις εκφασισμού, που δυστυχώς αν συνεχιστούν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και το ίδιο, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμα εντονότερες, ίσως και μαζικότερες αντιδράσεις και στο φαύλο κύκλο της λήψης αποφάσεων για ολοένα και αυστηρότερες ποινές προκειμένου να κατασταλεί η οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους των πολιτών. Ένας φαύλος κύκλος που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συγκρούσεις.
newsday.gr
Share/Save/Bookmark
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2011
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Απαγορεύεται η συνάθροισις" και λοιπά φασιστικά κατάλοιπα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator