Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πελοπόννησο

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πελοπόννησος εισέρχεται πλέον στο «τρελοκομείο»
στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πελοπόννησο
·         Τη Δευτέρα (19/7) ο δήμαρχος Κρανιδίου οργάνωσε «πάνδημο» συλλαλητήριο (στο οποίο συμμετείχαν 5 δημότες), για να απαιτήσει από τις αρχές να τον αφήσουν να «λύσει» το πρόβλημα των σκουπιδιών. Του πρωινού «φιάσκου»  ακολούθησε σύσκεψη με τους δημάρχους Ασκληπειού, Επιδαύρου, Ερμιόνης και Κρανιδίου, τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ, με την παρουσία και εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την εξεύρεση λύσης, που όμως δεν υπήρξε.
·         Την περασμένη Δευτέρα (26/7) το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης αποφάσισε ότι μόνο με γραπτή εντολή, πλέον, οι υπάλληλοι στην καθαριότητα θα εναποθέτουν τ’ απορρίμματα του Δήμου στη χωματερή, αναλαμβάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις νομικές συνέπειες η ίδια η Δημοτική Αρχή. Είχε προηγηθεί σύλληψη και μεταφορά στον Εισαγγελέα εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Κρανιδίου και για τούτο η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστά στα μέλη της «να μην εκφορτώνουν – εναποθέτουν το περιεχόμενο των οχημάτων σε τοποθεσίες και χώρους, για τους οποίους δεν έχουν λάβει επακριβώς ατομική έγγραφη εντολή από τον κ. δήμαρχο του Δήμου στον οποίο εργάζονται».
·         Το δικαστήριο της Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα (26/7) έδωσε άδεια για συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στη Μαραθόλακκα, η οποία από το τέλος του 2008 είναι παράνομη, όπως άλλωστε όλες οι χωματερές της χώρας.
·         Στις 16 Ιουλίου, εξάλλου, το δικαστήριο Σπάρτης έδωσε κι αυτό άδεια για συνέχιση λειτουργίας της χωματερής στο Αφυσσού.
·         Ω του θαύματος(!) και τα δύο δικαστήρια έδωσαν παράταση έως και τις 3 Σεπτεμβρίου!
·         Ο πολλά υποσχόμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια ακόμη αναμένεται, ο δε περιφερειάρχης αν και έχει δηλώσει πως θα ζητήσει από όλους τους δημάρχους να δηλώσουν γραπτώς αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους, ώστε να αναλάβει ο ίδιος δράση, «παρέλειψε» να τους στείλει σχετικό έγγραφο, με συνέπεια οι δήμαρχοι να δηλώνουν άγνοια και να συνεχίζουν να ασχολούνται με τα προεκλογικά τους.
·         Έληξε τη 16η Ιουλίου η σιωπηρή παράταση για την ανοχή στη λειτουργία των χωματερών που λειτουργούν παρανόμως από το τέλος του 2008. Ποια πολιτική άραγε θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι όταν θα χρεώνονται 34.000,00 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή;
Είναι προφανές πως στην προεκλογική περίοδο που εισερχόμαστε, πάρα πολλά θα ακουστούν εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα νοικοκυριά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους και τους δημότες να στηρίξουν εκείνα τα δημοτικά σχήματα που θέτουν σε προτεραιότητα την ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πελοπόννησο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator