Προεδρικό διάταγμα=Αποφασίζομεν και διατάσσομεν (......τη δημοκρατία σας)

0



Βόμβα στα θεμέλια της αγοράς εργασίας, εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσης απασχόλησης που βιώνει η χώρα, βάζει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τον κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Στην ουσία με το ΠΔ διευκολύνονται οι απολύσεις με το ποσοστό να αυξάνεται από 2% στο 5%, και το κυριότερο, με την παροχή δυνατότητας στους εργοδότες με μια προειδοποίηση για την απόλυση από 1 έως 4 μήνες πριν (χρόνος που παλαιότερα έφτανε μέχρι τους 24 μήνες) να μειώσουν στο 50% την αποζημίωση.

Σε ό,τι αφορά την αμοιβή νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας -ηλικίας κάτω των 25 ετών- προβλέπεται για τους έως 21 ετών μείωση αποδοχών στο 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου και για τους από 21-25 ετών μείωση στο 85% του κατώτατου μισθού.


ΠΗΓΗ:
Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προεδρικό διάταγμα=Αποφασίζομεν και διατάσσομεν (......τη δημοκρατία σας)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator