Ο άνθρωπος-γέφυρα που "νίκησε" τον Ισθμό της Κορίνθου (φωτο-βίντεο)

0



ΧΩΡΙΣ  ΛΟΓΙΑ

Robbie Maddison αμέσως μετά το άλμα στον Ισθμό

Robbie Maddison

ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΙΚΟ ΜΑΣ" ΛΑΜΠΡΟ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ


ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΡΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ SUPER TV

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΜΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ
γράφει η Έφη Ροκανά
Όταν γίνεται λόγος για τον πιο ριψοκίνδυνο freestyle motocross αναβάτη του κόσμου το μοναδικό όνομα που αναφέρεται είναι αυτό του 28 Αυστραλού Robbie Maddison. Ο παγκόσμιου φήμης πρωταθλητής του ελεύθερου μότοκρος - για να πούμε και το όρο στα Ελληνικά -βρέθηκε στο Λουτράκι για να επιχειρήσει το πιο τρελό και επικίνδυνο άλμα με μοτοσικλέτα, κάτι που δεν έχει τολμήσει ποτέ κανείς, να διασχίσει τον Ισθμό της Κορίνθου πετώντας στην κυριολεξία με την μοτοσικλέτα του από το ένα πρανές στο άλλο. Ένα άλμα μήκους 85 μέτρων, χωρίς δίκτυ ασφαλείας, με το χάος του κενού κάτω από τα πόδια του. Ένα άλμα που απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και φυσικά κότσια καθώς σε αυτό το εγχείρημα δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Το πώς τα κατάφερε, μας το περιγράφει στην αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί
ΕΡ. Ήταν ένα απίστευτο άλμα αυτό που έκανες στο κανάλι της Κορίνθου. Πες μας για την προσπάθεια που κατέβαλες και πως συνέλαβες την ιδέα να κάνεις κάτι τέτοιο?
ΑΠ. «Ήταν δύσκολο, να ξεπεράσεις τον φόβο του καναλιού και να κάνεις το άλμα. Ήταν αρκετά δύσκολο να πάρω την φόρα που έπρεπε από το ξενοδοχείο, να πηδήξω πάνω από φράκτες και να προσπεράσω κάτι κότες» λέει με χιούμορ και συνεχίζει «Ξεπερνώντας την απόσταση  και αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του καναλιού βγήκε ένα καλό άλμα. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια από όλη την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που το εγχείρημα ολοκληρώθηκε»
ΕΡ. Πως ένιωσες πετώντας πάνω από το κανάλι έχοντας το κενό κάτω από τα πόδια σου?
ΑΠ. «Ήταν σίγουρα ένα τρομακτικό άλμα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην ταχύτητα μου και μόλις ήμουν στον αέρα απλά συγκεντρώθηκα να φτάσω στην άλλη πλευρά και δεν κοίταξα καθόλου κάτω»!
ΕΡ. Βρέθηκες στην περιοχή μας για αρκετές ημέρες, προπονήθηκες, γύρισες και γνώρισες την περιοχή, προπονήθηκες στις πίστες του μοτοκρος που έχουμε εδώ, πες μου πως τα πέρασες και τι σου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση?
ΑΠ. «Είμαι εδώ περίπου δύο εβδομάδες, έκανα παρέα με παιδιά της περιοχής, οδηγήσαμε πάνω στην Ακροκόρινθο ιχνηλατώντας την περιοχή και πέρασα υπέροχα. Επίσης οδήγησα εδώ τριγύρω στους λόφους και ξέρεις δεν υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις για μότοκρος εδώ στην Ελλάδα και είναι δύσκολο για κάποιον που έχει το ίδιο πάθος με μένα να ασχοληθεί με αυτό. Είχα μια πολύ καλή εμπειρία, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και ανθρώπους που αγαπούν τις μοτοσικλέτες, έμεινα εδώ στο Λουτράκι σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο και ήταν καταπληχτικά. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ καλός και τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν να με δουν να κάνω το άλμα και είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και τους είπα γεια σας»
ΕΡ. Έχεις κάνει εγχειρήματα που κανείς ποτέ ξανά δεν έχει τολμήσει να κάνει. Έχεις πηδήξει την Αψίδα του Θριάμβου, έχεις κάνει άλμα με back flip την Γέφυρα του Λονδίνου, έχεις κάνει άλμα στην πίστα της F1 και τώρα το κανάλι της Κορίνθου. Ποιο σου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ποιο ευχαριστήθηκες περισσότερο?
ΑΠ. «Αυτό το άλμα είναι πιθανότατα το πιο τρομακτικά που έχω κάνει. Το άλμα στο κανάλι της Κορίνθου ήταν δύο φορές πιο δύσκολο από αυτό που έκανα στο Λας Βέγγας στο αντίγραφο της Αψίδας του θριάμβου. Για μένα αυτό το άλμα ήταν το πιο τρομακτικό,γιατί η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά ήταν και η μεγαλύτερη δυσκολία του και παίρνει τα πρωτεία. Τώρα κοιτάω να προσπαθήσω να κάνω κάτι ακόμα καλύτερο… θα το δούμε στην συνέχεια. Ήταν καταπληκτικά που ήρθα στην Ελλάδα και είχα την ευκαιρία να κάνω το άλμα στο κανάλι».
ΕΡ. Ποιο είναι το πρόγραμμα σου τώρα, νομίζω ότι έχεις έναν αγώνα για τους Reb Bull X Fighters
ΑΠ. «Ναι για την ώρα είμαι σε περιοδεία για το πρωτάθλημα των Red Bull X Fighters και θα βρεθούμε στην πόλη του Μεξικού το επόμενο Σαββατοκύριακο για να αναμετρηθώ με μερικούς από τους καλύτερους freestyle motocross αναβάτες του κόσμου. Θα είναι μια μεγάλη περιοδεία αυτή την χρονιά με έξι αγώνες. Πέρυσι κατατάχθηκα δεύτερος αλλά αυτή την χρονιά θέλω να διεκδικήσω την πρωτιά. Είχα ένα καλό ξεκίνημα με το άλμα στο κανάλι της Κορίνθου και θα δούμε πως θα μας πάει».
ΕΡ. Σου ευχόμαστε το καλύτερο, ξέρουμε ότι φέτος θα γίνεις και πατέρας και σου ευχόμαστε να έχεις μια καλή χρονιά
ΑΠ. «Ευχαριστώ. Ναι θα γίνω πατέρας και ανυπομονώ να αποκτήσω ένα παιδί και να του μάθω να κάνει τρελά πράγματα όπως εγώ»!
Ο Robbie Maddison με αυτό το άλμα έγινε ο πρώτος αναβάτης που επιχείρησε και κατάφερε να πετάξει με την μοτοσικλέτα του, μια Honda 500 κυβικών, πάνω από τον ισθμό της Κορίνθου. Ευχαριστούμε θερμά την red bull για την ευκαιρία που μας έδωσε να μιλήσουμε με τον αναβάτη της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ

Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο άνθρωπος-γέφυρα που "νίκησε" τον Ισθμό της Κορίνθου (φωτο-βίντεο)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator