Επικίνδυνα απόβλητα στον Αργολικό κάμπο

0


Σοκ έχει προκάλεσει στην Αργολίδα η αποκάλυψη της κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη για κύκλωμα που ξεφορτώνεται επικίνδυνα απόβλητα στον Αργολικό κάμπο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Τα Νέα της Αργολίδας».
Η ειδική γραμματέας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε  πως γνωρίζει καλά τους τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί και οι «διαχειριστές» αποβλήτων, ξεφορτώνονται τα επικίνδυνα υλικά και είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο εν λόγω έγκλημα.
Ήδη έχει καταστραφεί ο Ασωπός και η Μεσσαπία, ενώ  όπως αποκαλύπτει η ίδια, ανάλογη τύχη φαίνεται ότι έχει και ο Αργολικός κάμπος, όπου μεταφέρονται και «θάβονται» βιομηχανικά απόβλητα και από άλλες περιοχές.
«Δεν θα μείνουμε μόνο στα πρόστιμα», διαβεβαίωσε η κ. Καραβασίλη. «Οι ρυπαντές θα κληθούν να συμμορφωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν δεν το κάνουν, απειλούνται με λουκέτο».
Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευρευνώνται οι πτυχές της υπόθεσης.
Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές, δείχνουν ότι επικίνδυνα απόβλητα, κυρίως απο την Βοιωτία και την Αττική, καταλήγουν στον Αργολικό κάμπό.
Η ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα είναι ανεξήγητη με βάση τις βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή, αλλά απολύτως φυσιολογική αν ληφθεί υπόψη και αυτή η εκδοχή.
«Αυτή την φορά δεν θα μείνουμε μόνο στα πρόστιμα, θα είμαστε ακόμα πιο δραστικοί. Οι ρυπαντές θα κληθούν να συμμορφωθούν σε συγκεκριμένο διάστημα. Αν δεν το πράξουν στο εξής, απειλούνται με λουκέτο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καραβασίλη.
econews
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 06, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επικίνδυνα απόβλητα στον Αργολικό κάμπο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator