Αμφισβητείται η ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων!

0


 
Έλληνες επιστήμονες σε δημοσίευμά τους στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, προτρέπουν τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, διότι ακόμη δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλή για την υγεία.
Οι Αντρέας Φλουρής και Δημήτρης Οικονόμου από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία από τα κανονικά τσιγάρα, μιας και οι χρήστες εισπνέουν νικοτίνη δίχως πίσσα, καπνό ή μονοξείδιο του άνθρακα.
Μάλιστα συνιστούν να μη χρησιμοποιούνται μέχρι την απόδειξη της ασφάλειάς τους.
Προηγούμενες έρευνες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά οι πωλητές υποστηρίζουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια υγιής εναλλακτική λύση.
Στη Βρετανία, πάντως, είναι παράνομο να πωλούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με την ένδειξη «βοήθημα διακοπής καπνίσματος» και το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνουν στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στη μελέτη, οι καταναλωτές πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οι ειδικοί που συνέταξαν το επιστημονικό άρθρο αναφέρουν ότι βασίστηκαν σε τρεις επίσημες εκθέσεις, σχετικά με την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μία αμερικανική, μία από ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα (με χρηματοδότηση του δημοσίου) και μία από ιδιωτική επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία.
Η έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων εξέφρασε ανησυχίες αφού διαπίστωσε ότι διαφορετικές μάρκες της μπαταρίας των τσιγάρων, έστελνε διαφορετικές ποσότητες νικοτίνης σε κάθε ρουφηξιά.
Η υπηρεσία εντόπισε επίσης ίχνη χημικών στοιχείων που προκαλούν καρκίνο.
Το ελληνικό Ινστιτούτο Δημόκριτος, πήρε ουδέτερη στάση σχετικά με τα προϊόντα καθώς δε βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο χημικής μόλυνσης.
Η ιδιωτική επιχείρηση Health New Zealand εντόπισε καρκινογόνες χημικές ουσίες στα προϊόντα, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «καλύτερα» από το κανονικό κάπνισμα.
Οι ίδιοι δήλωσαν στην BritishMedicalJournalπως «η ανεπάρκεια στοιχείων υποδεικνύει ότι την ύπαρξη διαφόρων τοξικών και καρκινογόνων ουσιών στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αν και, ενδεχομένως, σε πολύ μικρότερες ποσότητες από τα κανονικά τσιγάρα».
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
http://cerebralism.blogspot.com/
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αμφισβητείται η ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator