Φορητοί υπολογιστές: Τα χειρότερα concept laptop της δεκαετίας

0





Από τον φορητό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το λάπτοπ έκτακτης ανάγκης το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις πιο αποτυχημένες ιδέες φορητών υπολογιστών την τελευταία δεκαετία. Με αρκετή φαντασία και ολίγη γραφιστική γίνονται θαύματα. Όταν, όμως, μιλάμε για φορητούς υπολογιστές είναι ευχής έργο που κάποιες ιδέες δε βγαίνουν παραέξω από το σχεδιαστήριο. Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει ότι πιο περίεργο είδε τα τελευταία χρόνια.

Luvaglio laptop

Το λάπτοπ του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκανε θραύση στο ίντερνετ και η είδηση της κυκλοφορίας του τον περασμένο μάρτιο (2009) αναπαράχθηκε από όλα σχεδόν τα blog (σοβαρά και μη) τεχνολογίας. Κατά τα φαινόμενα (θα) είχε οθόνη 17 ιντσών, 128 GB SSD αποθηκευτικού χώρου και οδηγό Blue-Ray που με τον καλύτερο επεξεργαστή και τα καλύτερα γραφικά θα ανέβαζαν την τιμή στα 3000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 997 χιλιάδες θα δικαιολογούνταν από ένα σπάνιου χρώματος διαμάντι που θα κοσμούσε τον διακόπτη της ισχύος και χειροποίητα μέρη.



Αργότερα, ένας (σοβαρός) δημοσιογράφος βρήκε τον ιδιοκτήτη, μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο για να διαπιστώσει ότι ήταν άσχετος από τεχνολογία και επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας τα οποία ήταν τόσο μεγάλα που με την πρώτη προσπάθεια δεν τα πρόσεξε καν. Η εταιρεία ήταν η Luvagliο με έδρα το Λονδίνο.

Orkin Design Rolltop



Ο Orkin Design είναι ένας σοβαρός σχεδιαστικός οίκος και με την παρουσίαση της τεχνολογίας των αναδιπλούμενων OLED οθόνες οραματίστηκε ένα λάπτοπ σαν ρολό. Όχι ακριβώς ρολό κοτόπουλο αλλά κάπως έτσι. Η οθόνη του είναι 17 ή 13 ιντσών αναλόγως του βαθμού αναδίπλωσης, τυλίγεται πάνω σε ένα κεντρικό κύλινδρο που λειτουργεί ως μετασχηματιστής, υποδοχή για stylus και γέφυρα USB περιφερειακών. Τα δύο μοντέλα που κερδίζουν έδαφος είναι το ψητό στο φούρνο με πατάτες και βραστό με λαχανικά.

Steampunk Laptop



H ιδέα για αυτό το λάπτοπ ήταν τόσο αμφιλεγόμενη που έγινε πραγματικότητα. Ουσιαστικά ήταν ένα κανονικό Hewlett-Packard ZT1000 σε Ubuntu γύρω από το οποίο είχε κατασκευαστεί μια ρετρό θήκη με βικτωριανό σχεδιασμό. Ακόμα και τα και οι οπές των ηχείων ήταν κομμένες στο σχήμα που έχουν οι οπές των εγχόρδων μουσικών οργάνων. Το μόνο που έλειπε από το σκηνικό ήταν ένα σετ με φλιτζάνια του τσαγιού, ένα πτώμα και ο Σέρλοκ Χολμς.

EDSSK Laptop

Εδώ έπρεπε να πάρουμε τις λέξεις μία προς μία ή περίπου μία προς μία για να καταλάβουμε τι εννοούσε ο ποιητής. Ergonomic όπως λέμε η θήκη του φραπέ στο αυτοκίνητο. Dual Screen όπως λέμε Dual VVti ή twin cam. Split Keyboard όπως λέμε αντιδράσεις Split Second. Τα βάλαμε όλα μαζί -εργονομία, χωριστό πληκτρολόγιο που κρύβει μια δεύτερη συμπληρωματική οθόνη- και καταλάβαμε ότι πρόκειται για τη Ferrari των υπολογιστών.

Fujitsu's DJ Laptop

Το DJ Laptop δεν έμεινε στο στάδιο της υψηλής γραφιστικής αλλά κυκλοφόρησε και βίντεο με ένα πρωτότυπο μοντέλο. Πρόκειται για κάτι μεταξύ λάπτοπ και ψηφιακού pickup σχεδιασμένο με γνώμονα τις ανάγκες του DJ. Κανείς βέβαια δε σκέφτηκε να ρωτήσει έναν κανονικό DJ για να μάθει τις ανάγκες των επαγγελματιών: δύο οδηγούς CD, μίκτη και όλες τις ρυθμίσεις σε φυσικούς βερνιέρους / ροοστάτες.

NEC Takara LaVie G

Το λάπτοπ του τρελού επιστήμονα όπως βαφτίστηκε από τον τύπο πριν από δύο τρία χρόνια (ναι, βγήκε στην παραγωγή) ήταν ένα LaVie G με κάσα που στο δεξί μέρος είχε και ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης. Αυτοεκτινασσόμενο κάθισμα δεν είχε αλλά όλος ο σχεδιασμός είχε αναφορές στο Star Trek και στα κόκπιτ διαστημοπλοίων; Ευτυχώς για την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατασκευάστηκαν μόνο 300 κομμάτια τα οποία μάλλον (δεν βάζουμε το χέρι στη φωτιά) έγιναν χριστουγεννιάτικα δώρα για τους υπαλλήλους της εταιρείας.

news24
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φορητοί υπολογιστές: Τα χειρότερα concept laptop της δεκαετίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator