Καθησυχαστικοί οι ειδικοί

0


Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τα κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολεία, την ώρα που 13 τμήματα δύο Λυκείων στην Αττική παραμένουν κλειστά. Παράλληλα, ένας 16χρονος μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πνευμονία.
Γρίπη - Η1Ν1 - Επιστήμονας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τα κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολεία, την ώρα που 13 τμήματα δύο Λυκείων στην Αττική παραμένουν κλειστά. Παράλληλα, ένας 16χρονος μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πνευμονία. Εκτός αυτού, στο Λύκειο του Χαϊδαρίου, στο οποίο λόγω της γρίπης έχει κλείσει το ένα από τα τρία τμήματα, συμπτώματα έχουν παρουσιάσει και δύο καθηγητές που παρέμειναν στο σπίτι τους. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αναμενόμενη την έξαρση στα σχολεία και εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί. Καλούν δε τους γονείς να κρατούν στο σπίτι τα παιδιά που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, γιατί ο ιός μεταδίδεται το ίδιο εύκολα και στις εξωσχολικές δραστηριότητες ή τα φροντιστήρια. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθημερινά παρακολουθούνται οι απουσίες στα σχολεία. Εάν καταγραφούν πάνω από πέντε σε μία τάξη, τότε αυτή θα κλείνει. Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλαπλά κρούσματα σε τρεις τάξεις, τότε θα κλείνει το σχολείο. «Εδώ και καιρό είχαμε αποφασίσει το σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στα σχολεία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Χθες (σ.σ. Δευτέρα) είχαμε την πρώτη εφαρμογή, όπως το είχαμε προαναγγείλει», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «αν κλείναμε το σχολείο θα έδειχνε πανικό, ενώ δεν θα είχε αποτέλεσμα». Επιπλέον, υπογράμμισε πως «οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».
ant1online

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter




Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καθησυχαστικοί οι ειδικοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator