Από το Ξυλόκαστρο έγινε η αρχή για την ψηφιακή τηλεόραση.

0


Από το Ξυλόκαστρο έγινε η αρχή για την ψηφιακή τηλεόραση.
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου έγινε με επιτυχία πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος τηλεόρασης στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η ψηφιακή μετάδοση λύνει μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου.
Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τις συχνότητες 37 και 43 θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα. Η εκπομπή της DIGEA από την περιοχή του Ξυλοκάστρου γίνεται χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο κωδικοποίησης MPEG4/H.264/AVC.
Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε για την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού, καθώς στις εν λόγω περιοχές η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DIGEA, κ. Γιώργο Μαθιό  το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την συνέχεια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 ακολουθούν η Πάτρα και η Λάρισα, πάντα εφόσον η αγορά θα είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Η διαδικασία της «ψηφιακής μετάβασης» εκτελείται αφενός από την εταιρία DIGEA, η οποία συστάθηκε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και αφετέρου από την ΕΡΤ για τα δημόσια κανάλια.

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter




Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από το Ξυλόκαστρο έγινε η αρχή για την ψηφιακή τηλεόραση."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator