"Καταστράφηκε ένας μεγάλος πνεύμονας"

0


Η καθηγήτρια περιβαλλοντολογίας, Χριστίνα Θεοχάρη, μίλησε στο News24|7 για τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών.


"Καταβλήθηκε πολλή μεγάλη προσπάθεια για τόσο καταστροφικό αποτέλεσμα. Ένας μεγάλος πνεύμονας από τον οποίο περνούσαν οι βορειοανατολικοί άνεμοι, ένα φυσικό κλιματιστικό για την πρωτεύουσα καταστράφηκε και πλέον δεν θα μπορεί να δρά ως ρυθμιστής της θερμοκρασίας και μάλιστα θα περάσουν πολλά χρόνια για να αναγεννηθεί", τόνισε η κυρία Θεοχάρη.


Πρόσθεσε ότι "οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες και θα τις δούμε τις επόμενες μέρες καθώς το φθινόπωρο έρχεται και ο κίνδυνος των πλημμυρών είναι πλέον ορατός, ενώ η περιοχή θα αντιμετωπίσει και ισχυρές τάσεις ερημοποίησης".


Η περιβαλλοντολόγος ζητεί να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες περιοχές καθώς όπως είπε: "δεν πρέπει να εξαιρεθεί ούτε ένα εκατοστό γιατί θα αποτελέσει το φυτίλι για νέες πυρκαγιές, ενώ δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ταχύτατα η αναδάσωση, φυσική και τεχνητή".


Η κ. Θεοχάρη τονίζει ότι "η Πολιτεία δεν έχει τιμήσει τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει δασολόγιο, δηλαδή δασικοί χάρτες και επομένως κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό που χτίζει βρίσκεται σε δασική περιοχή".


"Αυτό που χρειάζεται", σημείωσε η καθηγήτρια, "είναι μία κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να καταργήσει την εκτός σχεδίου δόμηση, ενώ ο Υμηττός και η Πεντέλη πρέπει να τεθούν σε απόλυτη προστασία αφού είναι ό,τι έχει απομείνει πλέον στο λεκανοπέδιο".

Και η κ. Θεοχάρη καταλήγει: "Το πελατειακό σύστημα αντιμάχεται το φυσικό περιβάλλον. Αυτό θα το πληρώσουμε όλοι".

News24|7

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 25, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Καταστράφηκε ένας μεγάλος πνεύμονας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator