Συγκλονιστικά στοιχεία από Τούρκο φωτορεπόρτερ

0


ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 1974
Ο Τούρκος φωτορεπόρτερ Εργκίν Κονούκσεβερ, ο οποίος φωτογράφησε την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τον Ελληνοκύπριο γιατρό Ανδρέα Δημητριάδη, για τον οποίο λέει ότι του χρωστά τη ζωή του.

Ο Τούρκος φωτορεπόρτερ Εργκίν Κονούκσεβερ, ο οποίος φωτογράφησε την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τον Ελληνοκύπριο γιατρό Ανδρέα Δημητριάδη, για τον οποίο λέει ότι του χρωστά τη ζωή του και τον περιμένει στην Πόλη. Εβδομήντα χρονών σήμερα ο Κονούκσεβερ, ο οποίος ζει στην Κωνσταντινούπολη, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου αναφέρει ότι συνάντησε τον περασμένο μήνα, μετά από 35 χρόνια, τον Ελληνοκύπριο γιατρό, ο οποίος το 1974 τον περιέθαλψε και τον χειρούργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε μεταφερθεί τραυματισμένος. Η συνάντηση έγινε με τη μεσολάβηση Τουρκοκύπριου φίλου του Κονούκσεβερ, όταν αυτός ήταν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου προσκεκλημένος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Ελληνοκύπριος γιατρός Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε στην εφημερίδα: «Ένιωσα μεγάλη ευχαρίστηση, που ήρθε να με συναντήσει και να με ευχαριστήσει». Εκτός από τη φωτογραφία - ντοκουμέντο της σύλληψης των πέντε Ελληνοκύπριων στρατιωτών, των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν σε πηγάδι στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος, ο Τούρκος φωτορεπόρτερ υποστηρίζει ότι Ελληνοκύπριοι στρατιώτες, όταν τον συνέλαβαν αιχμάλωτο, του πήραν τρεις φωτογραφικές μηχανές και 15 ή 16 κασέτες (σλάϊντς). Ειδικά για την περίπτωση των πέντε Ελληνοκυπρίων στο χωριό Τζιάος ο Κονούκσεβερ, ο οποίος πριν χρόνια έδωσε κατάθεση στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), λέει ότι ο Τουρκικός στρατός τους παρέδωσε σε Τουρκοκύπριους και εκείνοι τους εκτέλεσαν. Επίσης, αναφέρει ότι τους φωτογράφησε «και όταν τους σκότωναν και όταν τους έθαβαν». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι πέντε Ελληνοκύπριοι δεν ρίφθηκαν σε πηγάδι, αλλά τάφηκαν σε χωράφι.
ant1 online
Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συγκλονιστικά στοιχεία από Τούρκο φωτορεπόρτερ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator