Η ανθρώπινη επιρροή στο πλανήτη

0


human-impact-planet

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι αρνητικές για το πλανήτη και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο άνθρωπος πάντα ασκούσε επιρροή στο περιβάλλον.

Μια από τις σημαντικότερες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον είναι η αύξηση στην ατμόσφαιρα του διοξειδίου του άνθρακα. Ένα μέρος του απορροφάται από τους ωκεανούς, κάνοντας τους πιο όξινους, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Η ατμοσφαιρική αύξηση του CO2, επηρεάζει την ανάπτυξη της βλάστησης σε μερικά σημεία του πλανήτη, μεταβάλλει τη χλωρίδα και καταστρέφει τη βιοποικιλότητα.

Οι επιπτώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες με την αύξηση της χρήσης των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων είναι αρνητικές για τα οικοσυστήματα.

Κάθε χρόνο αλιεύονται 95m τόνοι ψαριών από τους ωκεανούς , 7m τόνοι κρέατος από ζώα που σκοτώνονται στα τροπικά δάση και καταστρέφονται 80,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι σταδιακά οδηγείται σε αφανισμό ο πλανήτης.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των οικοσυστημάτων, τη συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, τη ξηρασία, τη λειψυδρία και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Ο αντίκτυπος των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον έχει αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Το κοινωνικοοικονομικό σύστημα και η χρήση των ορυκτών καυσίμων δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει γίνει κυρίαρχος της φύσης.

Θα πρέπει να μάθει η ανθρωπότητα να μην ξεπερνά τα όρια επικινδυνότητας, για να συνεχιστεί η ζωή στο πλανήτη.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Δημοσίευση: Ιουλίου 24, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ανθρώπινη επιρροή στο πλανήτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator