Στερεά τοξικά απόβλητα βρέθηκαν στην Εύβοια

1


industrial-toxic-wastes-evoia

Τόνοι στερεών τοξικών αποβλήτων βρέθηκαν πεταμένοι σε δασική περιοχή της Εύβοιας, στη θέση Πύργος του δήμου Μεσσαπίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους επισήμανε ότι πρόκειται για επικίνδυνα απόβλητα που προέρχονται από επεξεργασία χυτηρίου αλουμινίου και περιέχουν κάδμιο, χρώμιο, άργιλο και άλλες εύφλεκτες τοξικές ουσίες.

Η Νομαρχία, ο Δήμος και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ενημερωθεί, ωστόσο τα επικίνδυνα απόβλητα βρίσκονται σχεδόν ένα χρόνο στην εν λόγω περιοχή.

Παράλληλα επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα διεξάγουν περισσότερες έρευνες το επόμενο χρονικό διάστημα για το εξασθενές χρώμιο στη περιοχή.

Οι εν λόγω έρευνες θα γίνουν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα αλλά και στο πόσιμο νερό που χρησιμοποιείται για την ύδρευση της πόλης των Ψαχνών και των γύρω χωριών.

Το θέμα είναι σοβαρό καθώς βάζει σε κίνδυνο το περιβάλλον αλλά και τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Δημοσίευση: Ιουλίου 21, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στερεά τοξικά απόβλητα βρέθηκαν στην Εύβοια"
Ανώνυμος είπε...

Βλ. Η ώρα του εισαγγελέα για το έγκλημα της Μεσσαπίας:
http://www.inout.gr/showthread.php?t=44928
Όλα τα στοιχεία και τα επίσημα έγγραφα για το έγκλημα που διαπράττεται στο Δήμο Μεσσαπίων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.


13 Αυγούστου 2009 στις 11:10 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator