"Σπαρακτικό" το βίντεο της δολοφονίας της Νέντα

0


Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη το βίντεο με τη η Νέντα Σολτάνι, μια 26χρονη κοπέλα που έτυχε να βρεθεί μεταξύ των διαδηλωτών στο Ιράν, το ανατριχιαστικό βίντεο με το θάνατό της έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του Faceboοk και του YouTube, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, έπεσε θύμα επίθεσης των ιρανικών δυνάμεων ασφάλειας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη. Οι διαδηλώσεις, κατά του αποτελέσματος των εκλογών, είχαν απαγορευτεί από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.

Σπαρακτικό χαρακτήρισε ο Barack Obama, το βίντεο που απεικονίζει μία νεαρή Ιρανή να χάνει τη ζωή της από πυροβολισμούς ελεύθερου σκοπευτή στη διάρκεια τω βίαιων διαδηλώσεων στη Τεχεράνη.

«Είναι σπαρακτικό. Και πιστεύω ότι όποιος το δει γνωρίζει ότι κάτι πραγματικά άδικο έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Obama σχολίασε για πρώτη φορά μίλησε για το τραγικό περιστατικό, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε και έκανε το γύρω του Κόσμου μέσω του διαδικτύου, αναδεικνύοντας την άτυχη κοπέλα ως το πρόσωπο-σύμβολο των διαδηλώσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Obama καταδίκασε δριμύτατα τη βία που έχει ξεσπάσει έπειτα από τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου και δήλωσε ότι είναι «αποτρόπαια και φοβερή».

«Είδαμε θαρραλέες γυναίκες να ανθίστανται στη βαρβαρότητα και τις απειλές και είχαμε την δυσάρεστη εμπειρία να μοιραστούμε όλοι την εικόνα μιας γυναίκας που αιμορραγεί μέχρι θανάτου στο δρόμο», κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.
ΠΗΓΗ: iKypros
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Σπαρακτικό" το βίντεο της δολοφονίας της Νέντα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator