Ο CARLOS SANTANA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

0





Ναι, είναι αλήθεια! Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, τη μοναδική ενέργεια του μεξικανού κιθαρίστα με τα απίθανα σόλο, τις ενενήντα εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και τους πάνω από εκατό εκατομμύρια θεατές που έχουν παρακολουθήσει στις συναυλίες του. Το μοναδικό, ανατρεπτικό «πάντρεμα» της ροκ μουσικής με τον λάτιν ρυθμό, που άλλαξε τα δεδομένα της μουσικής και σε κάθε του άκουσμα μαγεύει, ξεσηκώνει και συγκινεί!
Με πατέρα βιολονίστα της παραδοσιακής μουσικής «mariachi», ο Santana πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής και από τα πέντε του μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει βιολί. Μεγάλωσε με τη μουσική των John Lee Hooker, T. Bone Walker και του B.B.King ενώ αργότερα μαγεύτηκε από την jazz του Miles Davis και του John Coltrane.
Το 1961, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο San Francisco. Εκεί κάνει τα πρώτα του βήματα, φτιάχνοντας μια μπάντα, τους Santana Blues Band. Είναι η στιγμή που θα κάνει «βουτιά» στους λάτιν ρυθμούς, τους οποίους θα «παντρέψει» με τα αγαπημένα του ροκ και, blues ακούσματά.
Το 1968 η μπάντα μετονομάστηκε σε Santana και γίνεται η αρχή της μεγάλης επιτυχίας του. Ξεκίνησε συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς και κέρδισε το κοινό της Καλιφόρνια.
Η επίσημη αναγνώριση, όμως, ήρθε με την συμμετοχή τους στο θρυλικό Woodstock του ‘69 που καθιέρωσε τους Santana ως μπάντα. Η μοναδική live εκτέλεση του «Soul Sacrifice», έμεινε στην ιστορία. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε με την παρουσίασή τους στην τηλεοπτική εκπομπή του Ed Sullivan, που τους έκανε ακόμα πιο γνωστούς και τους «χάρισε» ένα συμβόλαιο με την Columbia.
Έπειτα ακολούθησαν σπουδαίες συνεργασίες και πολλά αγαπημένα τραγούδια και all time classic διασκευές.
Την δεκαετία του ’80, κυκλοφόρησε το βραβευμένο με Grammy σόλο άλμπουμ του, «Blues For Salvador» και ήταν, επίσης, αυτός που υπέγραψε τη μουσική της ταινίας La Bamba.
Μετά από την θρυλική εμφάνιση στο Woodstock, ο Carlos Santana, «σαρώνει» και πάλι με το άλμπουμ «Supernatural», για το οποίο κέρδισε οκτώ Grammy Awards, μέσα στα οποία και αυτό του άλμπουμ της χρονιάς. Ποιος δεν θυμάται το Smooth (feat.Rob Thomas), το Corazon Espinado (feat.Eagle Eye Cherry) και το Maria – Maria (feat.Wyclef Jean);
Τα τραγούδια του άλμπουμ αυτού δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από τις κορυφές των charts για πολλές εβδομάδες και θεωρούνται πλέον masterpieces του Santana.
Ακολούθησαν και άλλες δουλειές καθώς και εξαιρετικές συνεργασίες όπως αυτές με τους Dido, Macy Gray, Steven Tyler των Aerosmith, Sean Paul και Will.I.Am των Black Eyed Peas, Mary J Blige, Joss Stone κ.α.
O Carlos Santana έχει τιμηθεί με το βραβείο «Century Award» στην πέμπτη απονομή των Μουσικών Βραβείων Billboard, για την προσφορά του έργου του. Έχει γίνει, επίσης, μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 2003 το περιοδικό Rolling Stone, τον κατέταξε στο νούμερο 15 ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.
Ο Carlos Santana, όμως δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος μουσικός. Το 1988 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το ίδρυμα Milagro, με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για την υποστήριξη παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να δώσει ιδιαίτερη δημοσιότητα σε αυτή του την φιλανθρωπική κίνηση, γι’ αυτό άλλωστε είναι αρκετοί εκείνοι που δεν το γνωρίζουν. Το 2003 στήριξε το ίδρυμα δωρίζοντας όλα του τα κέρδη από την περιοδεία που έκανε.
Ο Carlos Santana θα εμφανιστεί στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, με τη δεκαμελή All Star μπάντα του, σε έναν χώρο που θα διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό και θα μπορεί να φιλοξενήσει 20.000 άτομα. Η περιοδεία του έχει τίτλο Supernatural Santana- A Trip Through The Hits και θα είναι μία αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της συναυλίας του στην Ελλάδα θα διατεθεί για την υποστήριξη του ιδρύματος Milagro, με επιθυμία του ίδιου του καλλιτέχνη.
Στις 8 Ιουλίου 2009 στο ΟΑΚΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε, για περίπου δυόμισι ώρες, ένα μοναδικό live – οδοιπορικό με οδηγό τον μοναδικό Carlos Santana!
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00
Κατηγορίες και τιμές εισιτηρίων:
Arena: 45 euro – Για τα πρώτα 2,000 εισιτήρια
Arena: 50 euro
Diamond Arena: 70 euro
Καθήμενοι: 60 euro
Premium: 120 euro
VIP: 200 euro

Προπώληση Εισιτήριων από τις 29 Απριλίου στα εξής σημεία:
• PUBLIC Συντάγματος • VIRGIN MEGASTORES – THE MALL • WWW.TICKETNET.GR • Ταμεία Θεάτρου Badminton • ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Λ. ΚΥΜΗΣ, ΣΤΑΔΙΟ ΟΑΚΑ • Γραφεία Ticketnet, Λεωφόρος Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι

Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο CARLOS SANTANA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator