ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

0Του Γιώργου Δημαρά
Μέλος Π.Σ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ http://www.ecogreens.gr/

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ;


· Ζούμε την καταστροφή του πλανήτη, τις αλλαγές στο κλίμα, την ερημοποίηση περιοχών καθώς και την εξάντληση των φυσικών πόρων π.χ. πετρελαίου.
· Ζούμε μία άρρωστη και αδιέξοδη οικονομία χωρίς βιώσιμο προσανατολισμό.
· Ζούμε σε μία κοινωνία που το χάσμα φτωχών και πλουσίων μεγεθύνεται.
· Ζούμε την δόξα του «εφήμερου» κλείνοντας τα μάτια στο αύριο.
Ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας έχει οδηγηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και ζει χωρίς ελπίδα . Ζούμε και κάθε μέρα συνειδητοποιούμε τα αδιέξοδα του συστήματος πού στηρίζεται στον υπερκαταναλωτισμό, και την ασύδοτη κερδοσκοπία. Συντελείται συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγες πολυεθνικές επιχειρήσεις με παράλληλο σταδιακό αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τ Ι Φ Τ Α Ι Ε Ι;
· Η ανατροπή θεμελιωδών αξιών και ένας γενικευμένος παραλογισμός
· Η παρακμή και η σήψη του πολιτικού συστήματος
· Ο εκφυλισμός της δημοκρατίας μέσω του πελατειακού-κομματικού συστήματος. Ο ανταγωνισμός για την εξουσία και την νομή της εξουσίας οδηγεί στην αδυναμία συνεννόησης ακόμη και για τα κοινώς αποδεκτά και αναγκαία μέτρα.
· Ο εκφυλισμός επεκτείνεται στην παιδεία ,την υγεία, την Δημόσια Διοίκηση κ.λ.π.

Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Ε Λ Π Ι Δ Α ;
Υπάρχει η οικολογική σκέψη και δράση, υπάρχει η οικολογική πολιτική πού βάζει το θέμα της επιβίωσης του πλανήτη και του ανθρώπου κεντρικό στόχο. Η υγεία ,η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρήνη , η ουσιαστική ποιότητα ζωής σε αρμονία με τη φύση είναι προτεραιότητες της οικολογικής πολιτικής.

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες το κόμμα-κίνημα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Στο καταστατικό του υπάρχουν βασικές αρχές για να μην εξελιχθεί σε ένα κόμμα σαν τα άλλα. Τούτο αρχίζει να επιβεβαιώνεται αφού εμπνέει νέους ανθρώπους και αναπτύσσεται ταχύτατα.

Γίνεται πόλος συσπείρωσης και ελπίδας γιατί :
· Προτάσσει την ζωή απέναντι στην παρακμή
· Θέτει την επιλογή της βιωσιμότητας και της αειφορίας ως προτεραιότητα.
· Συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και συν-δημιούργησε το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ, στο οποίο συμμετέχουν τα πράσινα κόμματα όλων των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ είναι το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ και πρωτοπόρο στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος , κοινωνικής δικαίωσης , διαφάνειας και δημοκρατίας.
· ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν στελέχη ικανά και έμπειρους αγωνιστές που θα προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.
· Μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων και στην ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
· ΕΙΝΑΙ αυθεντικοί εκφραστές του Πράσινου κινήματος
· Έχουν ένα σφαιρικό παγκόσμιο όραμα «ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός».
· Προωθούν ένα πράσινο οικονομικό πρόγραμμα για δημιουργία 5.000.000 θέσεων εργασίας στην Ε.Ε.
· Προωθούν αλλαγές στην φορολογία για δίκαια ανακατανομή του εισοδήματος και φορολόγηση της ρυπογόνας και πολυτελούς κατανάλωσης.
· Ενεργούν για πραγματική δημοκρατία και διαφάνεια και ανοίγουν μέτωπο κατά της διαπλοκής.
· Εάν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μπουν στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα ακούγεται η φωνή της οικολογίας για ριζικές πολιτικές αλλαγές, θα επιδράσουν και θα «πρασινίσουν» τα προγράμματα και των άλλων κομμάτων.

ΓΡΑΦΕΙΑΑθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator