Τι χρείαν έχομεν εχθρών;

0



        Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία και φρασεολογία στο μεταναστευτικό, αυτήν που επιβάλλει η ΕΕ, αλλά η ΝΔ βρίσκεται στην δυσμενή θέση να κυβερνά, δηλαδή κινδυνεύει να κατηγορηθεί, ότι έχει τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι. Ετσι προσπαθεί κάπως να μειώσει τις παράνομες εισροές, αλλά κρυφά, κατά παράβαση αυτών που επιβάλει η ΕΕ και αποδέχεται και η ϊδια!!!!!!! Και έρχεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (σε τηλεοπτική κουβέντα) και την καρφώνει, ότι δεν αφήνει ανοιχτά τα σύνορα και αντί να του πει ο εκπρόσωπος της ΝΔ «αυτό πρέπει να κάνουμε», του απαντά «όχι δεν το κάνουμε αυτό»…

     Εντελώς ξετσίπωτος ο ΣΥΡΙΖΑίος ρουφιάνεψε τις Ελληνικές αρχές, ότι απωθούν κάποιες από τις βάρκες των παράνομων μεταναστών και ο άλλος αντί να του πει, ότι έτσι φυλάσσονται τα σύνορα, του λέει «όχι δεν το κάνουμε»!!!!!!!!!!!! Στην ζούλα προσπαθεί η κυβέρνηση να μετριάσει κάπως την εισβολή και αμέσως βρίσκεται κατηγορούμενη, όχι μόνο από τους άθλιους «εταίρους», όχι μόνο από τις διαπλεκόμενες ΜΚΟ (που εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο) αλλά και από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση!!!!!!!!!!!! Μετά μας φταίει ο Ερντογάν, που απλώς επαναλαμβάνει, ότι λένε αυτοί;

     Βεβαίως δεν συμφωνώ καθόλου ούτε με την άλλη πλευρά, που δεν αρκείται στην υπεράσπιση των συνόρων από την εισβολή, αλλά λούζει τους παράνομους μετανάστες με ένα σωρό απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Παρά το ότι ανάμεσα τους βρίσκονται και πεμπτοφαλαγγίτες, βασικά πρόκειται για άοπλη εισβολή φουκαράδων. Η απόφαση να τους απωθήσουμε και να τους διώξουμε, είναι απαραίτητη μεν, αλλά είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρουμε με σκυμμένο το κεφάλι, ομολογώντας την αδυναμία μας να τους δεχτούμε, όχι εκφράζοντας απέχθεια και υποτίμηση. Δεν είναι ώρα αυτή να κορδώνεσαι για τον πολιτισμό σου, αντιπαραβάλλοντας τον με αυτούς τους δυστυχείς· είναι ώρα να σωπαίνεις, γιατί πολιτισμός δεν είναι τα κιονόκρανα και τα αγάλματα, είναι η έμπρακτη αγάπη στον συνάνθρωπο. Οποιον δεν μπορείς να ελεήσεις στον δρόμο, τον προσπερνάς στεναχωρημένος· δεν τον βρίζεις κιόλας, λέγοντας του ότι μόνο η θέση του επαίτη του αξίζει.

     Όμως και να παριστάνεις τον ευαίσθητο, τον φιλάνθρωπο, με την τσέπη των άλλων, είναι αλητεία και εν προκειμένω είναι επιπλέον και εθνική μειοδοσία. Ολοι αυτοί οι επαγγελματίες ευαίσθητοι, όχι μόνον δεν βάζουν δραχμή από την τσέπη τους, αλλά μας έχουν κατσικωθεί και οι ίδιοι στο σβέρκο και μάλιστα με βαρβάτους μισθούς.

     Οποιος δεν ζει σε άλλο κόσμο, καταλαβαίνει πολύ εύκολα, ότι ακόμα και μία στοιχειωδώς ανθρωπιστική αντιμετώπιση είναι υπεραρκετή για να καταφθάσουν δεκάδες εκατομμύρια. Εδώ τα δύο μεγάλα κόμματα συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοκάνει την χώρα παράδεισο του λαθρομετανάστη με τις ευλογίες της ΕΕ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει συνέχεια πιο ψηλά τον πήχη. Καταγγέλλουν δημόσια την κυβέρνηση για τις ελάχιστες απωθήσεις που κάνει!!!!!!!!!!!! Ο μόνος που μας σώζει για την ώρα, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν, όχι μόνο γιατί μας στέλνει πολύ λίγους από αυτούς που μπορεί, αλλά και γιατί είναι ο μόνος που φωνάζει, ότι το Αιγαίο είναι επικίνδυνος δρόμος για τους λαθρομετανάστες.

     Οι ΣΥΡΙΖΑιοι αφού πρώτα πουν δύο υποκριτικές κουβέντες για «αυτονόητη φύλαξη των συνόρων», αμέσως μετά μας λένε, ότι αν κάποιος φτάσει στην άκρη των συνόρων μας, αν είναι έστω μισό μέτρο μέσα, δικαιούται να περάσει!!!!!!!!! [Βέβαια στην πράξη και η ΝΔ το ίδιο κάνει, αλλά όπως και σε άλλα θέματα –π.χ. Μακεδονικό- φροντίζει να εκτίθεται λιγότερο στα λόγια.]

     Απόδειξη, αυτά που είπε ο ίδιος ο Τσίπρας στην ΔΕΘ. Αφού πρώτα μας είπε τα γνωστά μπλα μπλα για φύλαξη των συνόρων και στην συνέχεια ότι παρανοήσαμε την ιστορική του φράση και ότι εννοούσε, ότι στην θάλασσα δεν φαίνονται τα σύνορα, αμέσως μετά μας εξήγησε πως εννοεί την «φύλαξη», όχι μόνο στα θαλάσσια, αλλά και στα χερσαία σύνορα. Είπε «εμείς κάναμε ερώτημα στην Βουλή, γιατί αν η νησίδα στον Εβρο ήταν Τουρκική έπρεπε να το διεθνοποιήσουμε. Αν ήταν Ελληνική, έπρεπε να πάμε να τους πάρουμε από εκεί»!!!!!!!!!! Δηλαδή τι εννοούν ως «φύλαξη των συνόρων»; Να βοηθούν οι φύλακες, όσους δεν μπορούν να περάσουν μόνοι τους; [Αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης, στον Τσίπρα θα το χρωστάει. Και στον Ερντογάν βέβαια και σε αρκετούς άλλους, εκτός από τον εαυτό του.]

Π. Ρέππας    

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι χρείαν έχομεν εχθρών;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator