Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ... ΣΤΟΥΣ ΚΑΤ΄ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ "ΔΗΜΟΥΣ"


"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα ... χωρίς εμένα"

Το 2019 είχαμε τις αντισυνταγματικές , όπως αποφάσισε το Γ΄τμήμα του Σ τ Ε ενέργειες της κυβέρνησης με τις οποίες αποδυνάμωσε τα δημοτικά συμβούλια και τις τοπικές κοινότητες. Η αποδυνάμωσή τους οφείλεται στις αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών με τις οποίες έδινε όλες τις αποφασιστικές αρμοδιότητες στον δήμαρχο,στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, που ανεξάρτητα με το εκλογικό αποτέλεσμα οι πλειοψηφίες και στα δύο αυτά όργανα έπρεπε να είναι από την παράταξη του δημάρχου..!!

Και σαν να μην είχαμε αυτές τις αντισυνταγματικές ενέργειες έρχεται σήμερα ο υπουργός εσωτερικών και με νέο νομοσχέδιο με τίτλο "Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του κανονισμού ΕΕ 2019/788 " που είναι προς διαβούλευση (τι σημαίνει διαβούλευση όταν στο τέλος περνούν οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι ένα καλό ερώτημα) τροποποιεί τον νόμο 3852/2010 και αποφασίζει με το άρθρο 42 να στερείται πλέον το αυτονόητο δικαίωμα των επικεφαλείς των παρατάξεων να θέτουν ζητήματα προ ημερησίας διάταξης προκειμένου να μην διαταράσσεται η λειτουργία του οργάνου..!!! Ποιού οργάνου ; του δημοτικού συμβουλίου που η υποβάθμιση του δεν έχει πλέον όρια.Αλλά γιατί να μιλάμε μόνο για τα δημοτικά συμβούλια όταν ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον μια προέκταση της κεντρικής κυβέρνησης. Κάθε βήμα της Τ.Α. κάθε ενέργειά της έχει προαποφασιστεί από εγκυκλίους του υπουργείου εσωτερικών και οικονομίας.

Η Τ.Α. ήταν ο μόνος θεσμός που μπορούσε να λειτουργήσει αμεσοδημοκρατικά με την υλοποίηση κάποιων λαϊκών αποφάσεων. Αυτό όμως δεν αρέσει στην εκάστοτε κυβέρνηση που θέλει να χειραγωγήσει και να καθυποτάξει την Τ.Α. στις πελατειακές της ορέξεις.

Με την άλωση της Τ.Α. χάνεται και ο τελευταίος χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, με συνέπεια την μη συμμετοχή των πολιτών στις όποιες αποφάσεις που τους αφορούν. Εάν δεν αντιδράσουμε δυναμικά αφήνουμε πλέον τους δήμους να γίνουν φορείς υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων που έχουν ως μοναδικές ελευθερίες , όχι αυτές του διαλόγου και της δημοκρατίας αλλά των "4 ελευθεριών " του Μάαστριχτ που δεν είναι άλλες από την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, υπηρεσιών,εμπορευμάτων και εργατικού δυναμικού. Ελευθερίες που έχουν να κάνουν μόνο με την αγορά το κέρδος και τον ανταγωνισμό. Με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη σήμερα στους δήμους μας, την αγοραιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών ,μέσα από την επέκταση των υπεργολαβιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που με την σειρά τους οδηγούν τους δήμους σε συρρίκνωση του προσωπικού των αλλά ακόμα και σε κατάργηση.

Ολα αυτά είναι απλά μια προσπάθεια μετατροπής της Ελλάδας σε" Λατινοαμερικάνικο προτεκτοράτο" , με ένα λαό που θα τον διαφεντεύονται απόλυτα οι ξένες και ντόπιες οικονομικές ελίτ,σε αντάλλαγμα κάποιων "ψίχουλων¨από τη "νέα ανάπτυξη" κλπ ώστε να έχουν τουλάχιστον τα μεσαία στρώματα την ψευδαίσθηση ότι το καταναλωτικό πρότυπο που είχαν δημιουργήσει στη διάρκεια της αναπτυξιακής "φούσκας" θα αναπαραχθεί , και ίσως επεκταθεί.

Αν δεν αντιδράσουμε εδώ και τώρα εμείς τα λαϊκά στρώματα οι απλοί πολίτες η μοίρα μας επιφυλάσσει ανεργία, φτώχεια, και σκληρό αγώνα για την επιβίωσή μας.

Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Σικυωνίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.