Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Το άλλοτε εμπορικό, αγροτικό και εν μέρει τουριστικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας κατάντησε Κοινότητα άγονης γραμμής"





ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

-Όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικιυωνίων δεν έχουν επιλυθεί και τούτο οφείλεται κυρίως στην ανικανότητα και ανυπαρξία του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, που διανύει το 12ο έτος στην διοίκηση του Δήμου.

Το μπάχαλο και η ασυδοσία που επικρατεί στην πόλη και την περιοχή, σε όλα τα επίπεδα, έχει ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Δήμου μας, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική, επιχειρηματική, τουριστική, αγροτική και κάθε είδους δραστηριότητα.

Το άλλοτε εμπορικό, αγροτικό και εν μέρει τουριστικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας κατάντησε Κοινότητα άγονης γραμμής

.Ένα από τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το κόσμημα της περιοχής, είναι η παραλιακή ζώνη της πόλης του Κιάτου,

Δυστυχώς, τα τελευταία [12] χρόνια η πόλη του Κιάτου και η ευρύτερη περιοχή, με βασική ευθύνη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και παρακμή, στην δε παραλιακή ζώνη επικρατεί μπάχαλο και ασυδοσία και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα της σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, καθώς και των επιχειρηματιών.

Η εικόνα της παραλιακής ζώνης, δυστυχώς είναι από τις χειρότερες που συναντάμε σε όλη τη Χώρα και αυτό μας στενοχωρεί, μας πληγώνει και μας προσβάλει όλους, Υπηρεσίες-Δήμος -Επιχειρηματίες-Πολίτες.

Η τραγική αυτή άναρχη κατάσταση της παραλιακής ζώνης, πέρα από την γενικότερη απαξίωση της πόλης και της περιοχής, ζημιώνει τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής και φυσικά τους ιδιοκτήτες των πάσης φύσεως καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι, πέρα από την ανικανότητα και ανυπαρξία καθώς και τις σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, δυστυχώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, «δεν γνώριζαν τίποτα» για όλα αυτά που συμβαίνουν στον παραλιακό χώρο, όλα αυτά τα χρόνια.

Ως εκ τούτου και εν όψει της έλευσης του καλοκαιριού, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής, ενεργειακής και κοινωνικής κρίσης, αυτή η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη πρέπει να τελειώσει και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

-Η αναβάθμιση της πόλης και της περιοχής είναι πρώτη προτεραιότητα.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.