Συνάντηση HENGAS AE με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για το φυσικό αέριο


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο Επιμελητήριο Κορινθίας σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Κορινθία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πιτσάκης ενημερώθηκε από τον σύμβουλο διοίκησης της HENGASA.E. κ. Κουτσογιάννη σχετικά με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας καθώς και για τα οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Κόρινθο.

Ο κ. Κουτσογιάννης επεσήμανε πως με βάση και τη δημιουργία του σταθμού εξόδου από τον ΔΕΣΦΑ στην Κόρινθο, η HENGAS είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κατασκευαστικό της έργο με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Δεδομένου πως η εξοικονόμηση από τη χρήση του φυσικού αερίου ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 40% σε σύγκριση με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα, γίνεται απολύτως σαφές το μεγάλο όφελος που θα προκύψει από τη χρήση του φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις της Κορίνθου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουτσογιάννης επισήμανε πως θα μπορούσε να υπάρξει και επιπλέον όφελος από τη μη καταβολή τελών σύνδεσης για όσους επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυο εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκης από την πλευρά του σημείωσε πως η σύνδεση με το φυσικό αέριο είναι πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Κορίνθου και σε μια δύσκολη συγκυρία για την οικονομία θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Για τον λόγο αυτό το Επιμελητήριο Κορινθίας θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη HENGAS προκειμένου να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης, επιμόρφωσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών που θα μπορούσαν να απασχοληθούν με έργα φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.