Π.Α.ΜΕ Κορινθίας: "Να μη δεχτούν τη ζωή «λάστιχο» οι εργάτες της NGP Plastic"

0Καταγγελία

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας, να κάνουμε υπομονή γιατί έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη και βγαίνουμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες καλά κρατούν. Το τελευταίο «θύμα» στην περιοχή μας είναι οι εργαζόμενοι στην NGP Plastic ΑΒΕΕ στον Ισθμό Κορίνθου. Η NGP Plastic ΑΒΕΕ είναι μια εταιρία με ηγετική θέση στον τομέα συσκευασίας τροφίμων, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Εντελώς αιφνίδια την Παρασκευή 11/5/18 με μια απλή κοινοποίηση και μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, ενημέρωσε τους εργάτες στο κομμάτι της παράγωγης ότι προχωράει μονομερώς σε «εκ περιτροπής» απασχόληση, με ανάλογη μείωση αποδοχών. Αυτό αφορά γύρω τους 40 εργαζόμενους από τους συνολικά περίπου 70 του εργοστασίου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχειρήσεις δεν μοιραστήκαν τα κέρδη με τους μετόχους, αντίθετα έχουν υπομείνει τα μέγιστα. Παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, δεν λαμβάνουν επιδόματα, δεν πληρώνονται τις υπερωρίες, έχουν αστάθεια στις πληρωμές του μισθού. Υπάρχουν καταγγελίες ότι γίνονται συνεχώς εργατικά ατυχήματα τα οποία δεν δηλώνονται κάτω από το κλίμα τρομοκρατίας, μάλιστα με τα δυο τελευταία να είναι σοβαρά.

Καλούμε τους εργαζόμενους NGP Plastic ΑΒΕΕ σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου, να οργανωθούν και να παλέψουν να μην εφαρμοστεί η "εκ περιτροπής" εργασία. Να ακυρώσουν στην πράξη την σύμβαση που τους ανάγκασε η εργοδοσία να υπογράψουν για τριήμερο και τετραήμερο. Να έχουν ετοιμότητα γιατί η μετατροπή σε «λάστιχο» στα ωράρια εργασίας δεν θα μείνει μόνο στο χώρο της παραγωγής.

Να μην δεχτούν άλλο την αυθαιρεσία σε βάρος της υγείας και της ζωής τους με τα εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά ατυχήματα). Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλείας, να σταματήσουν τα «ατυχήματα» να γίνονται και να μην δηλώνονται.

Η δική τους ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την δική μας δυστυχία, καμία ανοχή !

Καλούμε τους εργαζόμενους NGP Plastic ΑΒΕΕ να αξιοποιήσουν και να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 για να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 30 Μαΐου στα Περιβολάκια Κορίνθου 10,30 π.μ

Γραμματεία Κορινθίας 26/5/18
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Π.Α.ΜΕ Κορινθίας: "Να μη δεχτούν τη ζωή «λάστιχο» οι εργάτες της NGP Plastic""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator