Μπούκουρας: "Έτσι προστατεύεις το δάσος του Σοφικού"

0Ως εκ θαύματος χθες δεν κάηκε ένα απίστευτου σε κάλος δάσος και ένας απο τους λίγους πνεύμονες του νομού μας, ευτυχώς για καλή μας τύχη η βροχή βοήθησε στο να σωθεί κυριολεκτικά ίσως την τελευταία στιγμή πριν πάρει ανεξελεκτες διαστάσεις και σήμερα να συζητάμε τι έφταιξε και να θρηνούμε περιουσίες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ακόμα.....

Το δύσβατο της περιοχής λόγω της μορφολογίας του εδάφους κάνει σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση από οχήματα και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών και εθελοντών για την κατάσβεση της,έτσι περιορίζονται μόνο στα εναέρια μέσα(αν και εφόσον είναι σε θέση να επιχειρούν} και κυριολεκτικά στον Θεό.....

Υπάρχουν λύσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση πριν συμβεί το μοιραίο και βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Επιδοτήστε τους ρητινοκαλλιεργητές,στείλτε τους στο δάσος του Σοφικού όλο το καλοκαίρι να μαζεύουν ρητίνη(το γνωστό ρετσίνι) αρχίζουν αρχές Απριλίου και τελειώνουν το Σεπτέμβριο, δώστε τους κίνητρα να επιστρέψουν σε παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα που μεγάλωσαν γενεές και γενεές, κάντε τους να σηκωθούν από τις καφετέριες, με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν πάλι νέα και παλιά μονοπάτια, και όλο το καλοκαίρι θα υπάρχουν οι ρετσινάδες διάσπαρτοι σε όλο το βουνό σχεδόν ολη την μέρα, φύλακες -προστάτες του δάσους, με αυτό τον απλό τρόπο και την ανεργία χτυπάμε και το δάσος προστατεύουμε.

Η φυσική αυτή ουσία έχει τελικό προορισμό τόσο τα απλά καθημερινά παρασκευάσματα και προϊόντα (νέφτι και πλαστικά, τεχνητές οδοντοστοιχίες) όσο και τα ακριβά ακρυλικά χρώματα για τα πολυτελή οχήματα της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίες χρήσεις, Η δε ζήτηση είναι τεράστια και η ρητίνη γίνεται ανάρπαστη.
Η συλλογή της ελληνικής ρητίνης συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία με τζίρο εντυπωσιακό αφού «πέφτουν κάθε χρόνο 5,5 εκατ.ευρώ και 220 χιλιάδες σε ασφαλιστικές εισφορές ανά έτος μόνο από τη ρητίνη και την πρωτογενή δραστηριότητα γύρω από αυτή,δώστε κίνητρα στους νέους για να μείνουν μέσα στο δάσος....!!

Στάθης Μπούκουρας
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπούκουρας: "Έτσι προστατεύεις το δάσος του Σοφικού""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator