Η πρεσβεία των ΗΠΑ αποφάσισε: «Ευάγγελος Τούρκογλου»!

0


Του Στέφανου Χίου

Tα στοιχεία παρουσιάζονται από πανίσχυρες διεθνείς πηγές ως αναμφίβολα. Ο ευτραφής πολιτικός που υποκλίνεται στην τρόικα μαζί με τον σύγχρονο Τσολάκογλου της Δεύτερης Μετακατοχικής Κυβέρνησης της σκλαβιάς και της δουλοφροσύνης, έχει Τουρκικές ρίζες (είναι Τούρκος με στάμπα και γενετική «βούλα»), τις οποίες αλλοίωσε και απέκρυψε εσκεμμένα. Δεν το λέμε εμείς. 

Τον ξεμπροστιάζουν εδώ και 4 χρόνια οι «συνέταιροι» του εθνικού ξεπουλήματος: Οι φίλοι του οι Αμερικανοί. Το θέμα που δεν θέλει να θυμάται σαν τον χειρότερο εφιάλτη του, ο χοντρο-Μπένυ, εξακολουθούν να του το θυμίζουν πυκνά-συχνά, τα «συνεταιράκια» που κατά καιρούς αβαντάρει και σύρεται ενώπιόν τους στα τέσσερα: Ότι ο Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ελληνικού προτεκτοράτου λέγεται «Τούρκογλου» και έχει αλλάξει στο παρελθόν το Οθωμανικό του επώνυμο που θα το κουβαλάει σαν αλυσίδα μέχρι να παραδώσει πνεύμα Εις Κύριον.

Τα ντοκουμέντα της ντροπής 

Αναμνήσεις από το παρελθόν ξύπνησαν στον Βενιζέλο τα Σκοπιανά μέσα προπαγάνδας που δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο. ΜΜΕ των Σκοπίων, το «Ντέβνικ», σε δημοσίευμα που παραθέτει, τον ξεμπροστιάζει. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι “ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει γεννηθεί με το επώνυμο Τούρκογλου που θα πει στα τουρκικά «γιος του Τούρκου», αλλά έχει αλλάξει το όνομά του, προκειμένου να προχωρήσει στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με την γκεμπελικού τύπου αναφορά του ανταποκριτή του σκοπιανού πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, οι πληροφορίες αυτές γνωστοποιήθηκαν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προς την έδρα τους και πρόσφατα παρουσιάσθηκαν από τα ‘Wikileaks’ που δημοσίευσαν εκθέσεις των διπλωματικών γραφείων προς τις ΗΠΑ, από όλον τον κόσμο. 

Και συνεχίζει το δημοσίευμα με μνησίκακο ύφος: Ο αρθρογράφος, της «Athens News» Μαρκ Δραγούμης είχε γράψει κάποτε, τον Φεβρουάριο του 1994, ως υπουργός Γενικής Γραμματείας και πληροφοριών, ότι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που έπεισε τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, να επιβάλει εμπάργκο στη χώρα, λόγω της ονομασίας της», επεσήμαινε ο Δραγούμης, σύμφωνα με τον οποίο, το κίνητρο του Βενιζέλου για αυτή την ενέργεια ήταν «να κερδίσει ψήφους των εθνικιστών στην εκλογική περιφέρειά του, τη Θεσσαλονίκη».

Τα αμερικανικά WIKILEAKS άνοιξαν τις πληγές

Τρείς μέρες μετά τις εκλογές του 2009, ανάμεσα σε άλλες πρακτορίστικες και ύποπτες αναφορές σε Έλληνες υπουργούς και βουλευτές που έδιναν «ραπόρτο» και «ξέρναγαν» εθνικά μυστικά στις ΗΠΑ, εμπλέκουν και το όνομα του Βενιζέλου. Αυτόν τον στιγματίζουν διαφορετικά.

Εκείνο που αναφερόταν ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο και κυκλοφορούσε ως φήμη, επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρέσβη. Λέει ο Αμερικανός διπλωμάτης επί λέξει σε τηλεγράφημα που «κλέβουν» και αναδημοσιεύουν αργότερα τα WIKILEAKS ότι «ο Βενιζέλος γεννήθηκε σαν Τούρκογλου και προφανώς αργότερα άλλαξε όνομα...»

Ιδού και το τηλεγράφημα της Πρεσβείας:

Who's Who In The New Greek Government — Embassy Athens (Greece)
Reference id: 09ATHENS1535
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 7 Oct 2009 15:16 UTC
WHO'S WHO IN THE NEW GREEK GOVERNMENT 
1. (SBU)...
8. (SBU) Evangelos Venizelos: Leader of a PASOK faction that has traditionally been in opposition to Papandreou. A university professor of constitutional law born in 1957, Mr. Venizelos (nee Turkoglu) collided with Mr. Papandreou over the party leadership in 2007 - and decisively lost. 
Υποσημείωση: née also nee
adj.
1. Born. Used to indicate the maiden name of a married woman.
(1. Γεννηθείς σαν - Χρησιμοποιείται για να δείξει το πατρώνυμο μιας παντρεμένης γυναίκας)
2. Formerly known as.
(2. Τυπικά γνωστός σαν-χρησιμοποιείται σε καλλιτέχνες με ψευδώνυμο πχ.)
πχ. "Hillary Clinton nee Rodham" δηλ. Χίλαρι Κλίντον γεννηθείσα Ρόνταμ
Το nee υποδηλώνει λοιπόν στην αγγλική, το όνομα με το οποίο γεννήθηκε κάποιος και το οποίο άλλαξε για διάφορους λόγους στη συνέχειαΕδώ πρέπει να σημειωθεί επίσης κάτι σημαντικό: Ότι το θέμα και η φημολογία για το επώνυμο του συγκυβερνήτη είχε κυκλοφορήσει έντονα την περίοδο της εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική ήττα του 2007. Διάφορα στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου αλλά και ανώνυμοι σχολιαστές του διαδικτύου υποστήριζαν και έγραφαν, απαξιωτικά, ότι το πραγματικό όνομα της οικογένειας του Βενιζέλου ήταν "Τούρκογλου" και ότι το είχε αλλάξει όχι ο ίδιος, αλλά ο πατέρας του, όταν μετεγκαταστάθηκε από την Εύβοια στην Θεσσαλονίκη. 'Ενα από τα στελέχη που διακινούσαν μάλιστα αυτή την φήμη μετ' επιτάσεως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο (φανατικός υποστηρικτής τότε του gap) Στέφανος Τζουμάκας.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος μπορεί εκείνη την περίοδο να άφηνε αναπάντητες πολλές επιθέσεις που δεχόταν στο πλαίσιο της πολύ σκληρής εσωκομματικής αναμέτρησης, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα είχε αντιδράσει, θεωρώντας ότι επρόκειτο για χτύπημα κάτω από την μέση. Είχε λοιπόν στείλει επιστολή σε συντάκτες σχετικών δημοσιευμάτων, με την οποία διαβεβαίωνε ότι το όνομα της οικογένειάς του ήταν πάντοτε Βενιζέλος, παραπέμποντας ακόμη και σε σχετικά στοιχεία της γενέτειράς τους στην Εύβοια.

Η απορία που επομένως γεννάται είναι απλή. Ο Αμερικανός πρέσβης, όταν δύο χρόνια αργότερα έκανε την αναφορά στο "nee Turkoglu", δεν είχε υπόψη του αυτή τη διαβεβαίωση του κ. Βενιζέλου; 
Ποιος τελικά έχει δίκιο; Ο «Βαγγέλης Τούρκογλου» ή ο τότε Αμερικανός πρέσβης;

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πρεσβεία των ΗΠΑ αποφάσισε: «Ευάγγελος Τούρκογλου»!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator